TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Babacan: “Ev araba almak hayal odu”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mardin’de partililerle ve basın mensuplarıyla iftar açtı açıklamalarda bulundu.

Babacan: “Ev araba almak hayal odu”
18-03-2024 11:33
19-03-2024 09:46
Google News

Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili M.Emin Ekmen, İl Başkan Vekili İbrahim Zamur, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı A.Kadir Kerimoğlu, Artuklu Belediye Başkan Adayı Adnan Ulusoy ve ilçe adayları ve partilerin katıldığı iftarın ardından Babacan, hayat pahalılığına, ekonomiye, insan haklarına ve yürütülen yerel seçim kampanyalarına değindi.

EKONOMİNİN KÖTÜ GİDİŞATINA DUR DİYECEĞİZ

Ülke ’de ekonominin dibe vurduğunun altınız çizen DEVA genel Başkanı Babacan, “Bir taraftan Merkez Bankası para basacak, arka kapıdan el altından döviz satacak, böyle bir anlayışla ne enflasyon düşürülebilir ne de ekonomi düzelir. 128 milyarı olayını ilk ben dile getirmiştim. O rakam bugünlerde 400 milyar dolara çıktı” dedi.

Asgari ücretlinin, emeklinin, Memurun, esnafın Çiftçinin, işçinin, Öğrencinin  de geçinemiyor, ve işletmecinin geçinemediğini ifade eden Babacan “Ev almak, araba almak çoğumuz için hayal oldu. İnsanlar alacakları peynirin, zeytinin hesabını yapıyor. Biz devlet parası harcayan, belediye parası harcayan, büyük bütçeleri olan partilerden değiliz. Yandaş medyamız yok, televizyon kanallarımız, gazetelerimiz yok. Ülkenin ulusal kanalı, halkın vergileriyle finanse edilen TRT kurulduk kurulalı bizi görmezden geliyor. Peki biz ne yapıyoruz?  Çok çalışıyoruz.  TRT onlarınsa mahalleler, sokaklar bizim.  Kırşehir Belediye Başkan adayımız. Bayram Yıldız, seçim kampanyası için 200 lirayı temsil eden broşürler bastırmıştır. 200 lirayla bir zamanlar neler alınabildiğini gösteren broşürler; sokak sokak, mahalle mahalle dolaşıyor. Bu broşürle, bir zamanlar bu ülkenin refah seviyesinin nerelerde olduğunu göstermeye çalıştı insanlara; Ülkenin bolluk dolu, bereket dolu günlerini hatırlatmaya çalıştı. Büyüklerimizin bir lafı vardır; “Kötü komşu insanı ev sahibi yapar” derler, değil mi? Basın ambargosu sayesinde, biz de her gün insanlara kendimizi anlatacak, partimizi tanıtacak farklı çalışmalar yapıyoruz.2009  yılında 200 lira 134 dolardı. Bugünkü karşılığı 6,5 dolar. Ülkenin geldiği durum bu” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete