EĞİTİM

DEVA PARTİSİ'NE BATMAN'DAN YOĞUN BAŞVURU

DEVA PARTİSİ'NE BATMAN'DAN YOĞUN BAŞVURU Ali Babacan liderliğinde 9 Mart 2020 tarihinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva Partisi) teşkilatlanma çalışmalarını Covid 19 salgınına rağmen devam etmektedir.

DEVA PARTİSİ'NE BATMAN'DAN YOĞUN BAŞVURU
26-05-2020 19:48
Google News

 

Türkiye geneli 79.327 kişinin başvurduğu Deva Partisine Batman’dan da yoğun talep görmektedir. Batman’da 468 kişi web üzerinden, 78 kişi doğrudan olmak üzere 546 kişi gönüllü olarak görev almak istediğini parti merkezine bildirmiştir. Bunun yanında 13 il başkan adayı İl başkanı olmak için Deva Partisine başvurmuştur. 
Batman’da teşkilatı olmamasına rağmen Gönüllülerin 5 İnstagram, 4 Twitter ve 2 Facebook hesabı açarak örgütlendiği Deva Partisi Türkiye Geneli Teşkilat çalışmalarına hız vererek devam etmektedir. 
Deva Partisi'nin kurucu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen teşkilat çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada “Uzun bir süredir halkın büyük umutlarla beklediği Partimizi 9 Mart 2020 tarihinde kurduk. Teşkilat çalışmalarımızda partimize büyük teveccüh gösterildiğine şahit olmaktayız. 79.327 kişi gönüllü olarak partimize destekte bulunmak için başvurdu. Batman’da 468 kişi web üzerinden, 78 kişi doğrudan olmak üzere 546 kişi gönüllü olarak görev almak istediğini parti merkezine bildirmiştir. Başvuranlar toplumun her kesiminden, her meslek grubundan kişilerdir ve her gün yeni başvurular gelmektedir. Bunun yanında 13 il başkan adayı İl başkanı olmak için Partimize başvurmuştur. Partimiz Teşkilat Başkanı Nihat Ergün’ün başkanlığında, Bölge Komisyonu Van 23. Dönem Vekili İkram Dinçer, Bölge Komisyon üyeleri Evrim Rızvanoğlu ve Fazıl Hüsnü Erdem, 22 ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu, Batman İl koordinatörü Muhammed İkbal Seyda Batman’da 100’ü aşkın kişi ile telefon ve video konferans yolu ile görüştü. İl Başkan Adayları, Kanaat Önderleri ve Gönüllüler ile Dijital Toplantılar yapıldı. Deva Partisi olarak teşkilatımızın hedefi en çok beğeniyi ve takdiri kazanacak il başkanını, ardından da ilçe başkanları ve yönetimini tespit etmektir. “Partimiz; şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, katılımcılık, her alanda liyakatı esas alma, istişareye ve ortak akla dayalı yönetim, vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmama, her koşulda gelişmiş bir demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü savunma, toplumun değerlerine, ihtiyaç ve taleplerine duyarlı olma ilkelerine bağlı kalacaktır. Tüm bu ilkeleri yürütürken Türkiye’nin geleceği Gençlere daha fazla yer vereceğiz. Bunun için teşkilatta % 20 Gençlik kotası ve toplumun en önemli unsuru olan Kadınlara daha fazla yer vermek için % 35 Kadın kotasını parti programında belirttik. İl teşkilatlarının teşekkülü esnasında Başta Genel Başkanımız Ali Babacan olmak üzere arkadaşlarımız tüm güçleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Genel Merkez Teşkilatımız toplumun beğenisini kazanacak olan İl Başkanlarını tespit etmek için yoğun çaba göstermektedir. Ben; Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinin teşkilatlanması için çalışıyorum. Memleketimden yoğun teveccüh gösterilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu hususta tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İl Başkanlığı görevlendirilmesini bir ay içerisinde bitirmeyi hedeflenmektedir.  Yasal zorunluluk nedeni ile yoğun üyelik taleplerinin ilçe yönetimlerinin belirlenmesinden sonra gerçekleştireceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete