SİYASET

DEVİR TESLİM…

HDP’Lİ BAŞKANLARIN İLK İŞLERİ MAKAM KOLTUĞUNU ATMAK OLDU…

DEVİR TESLİM…
08-04-2019 18:53
Google News

HDP Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, önce mazbata aldı, sonra Belediye’de devdir teslimi yaparak resme göreve başladı.

2,5 yıl önce HDP’li Eş Başkanların görevden uzaklaştırılarak, İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirmenin yapıldığı Batman Belediyesi’nde yeniden HDP dönemi başladı.

ÖNCE MAZBATA ALDILAR

31 Mart Seçimleri’nde kent merkezinde yüzde 66 oy oranı ile Batman Belediyesi’ni kazanan Eş Başkanlar Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alarak resmen göreve geldi. Demir ve Korkmaz’a mazbatalarını alırken HDP Batman Milletvekilleri ve HDP İl Yöneticileri de eşlik etti. Mazbata sonrası Demir ve Korkmaz, yanındaki kalabalık grupla birlikte Batman Belediyesi’ne yürüdü.

SABRİ ÖZDEMİR, GÖREV TESLİM BELGESİNİ DEVRETTİ

İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan ve 31 Mart Seçimleri’nde adaylığı reddedilen Sabri Özdemir, görev teslim belgesini yeni Eş Başkanlar Mehmet Demir ve Songül Korkmaz’a takdim etti.

BATMAN HALKINA SÖZ VERİYORUZ

Tören, Belediye Binası Başkanlık Girişi Kapısı’nda gerçekleşti. Eş Başkan Mehmet Demir “Sabri Özdemir’in, Batman için planladığı projelerinin yarıda kalmasına izin vermeyeceğiz, hepsini onun da desteğiyle hayata geçireceğiz. Batman Halkına söz veriyoruz, bu kentin sorunlarına çözüm üreteceğiz” dedi.

SONGÜL KORKMAZ’IN KONUŞMASI ALKIŞLANDI

HDP Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz da belediye binası önündeki kalabalığa seslenirken “Batman Halkı, hizmetin en iyisini hak ediyor. Bugün bu tarihi günde yine yanımızdalar. Batman hep bizimdi, yine bizimdir” dedi.

MÜDÜRLERLE TOKALAŞTILAR

Eş Başkanlar Demir ve Korkmaz, belediye binasına girerken birim müdürleri ile tek tek tokalaşarak, makam odalarına çıktı.

MAKAM KOLTUĞUNU ATTILAR

Makam odasına çıkan Demir ve Korkmaz, makam koltuğunu atarken “Bura oturmaya gelmedik. Söz verdiğimiz gibi, makam koltuğu olmadan, gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız” dedi. Devir teslim töreni sonrası basın mensupları dışarı çıkarılarak, birim müdürleri ile toplantı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete