GÜNDEM

Devlet desteğiyle eski hükümlülere iş imkanı

Mardin'in Midyat ilçesinde iki eski hükümlü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İşKur tarafından verilen destek sayesinde iş yeri sahibi oldu

Devlet desteğiyle eski hükümlülere iş imkanı
03-08-2018 14:33
Google News

Mardin'in Midyat ilçesinde iki eski hükümlü Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İşKur tarafından verilen destek sayesinde iş imkanına kavuştu.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca, geçen yıl açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan iki eski hükümlü, devletten sağlanan hibe desteğiyle iş yeri açtı.

Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İşKur tarafından eski hükümlülere iş kurmaları için her birine 26 bin 500 liralık hibe desteği verildi. Eski iki hükümlü aldıkları destek ile mermer atölyesi ve erkek berber dükkanı açtı. İş yerleri, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Esra Çelik, açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında bulunan eski hükümlülere girişimcilik kursu verildiğini, kursu başarıyla tamamlayan eski iki hükümlüye iş kurmaları için hibe desteği sağlandığını söyledi.

Çelik, şöyle konuştu:

"Eski iki hükümlüye, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca, eski hükümlü ve engelli çalıştırmayan işverenlerden kesilen paraları kullanmaya yetkili komisyonumuz tarafından her birine 26 bin 500 lira hibe desteği sağlandı. İki eski hükümlü mermer atölyesi ve berber dükkanı açtı. Amacımız eski hükümlülerin topluma kazandırılması iş sahibi olmalarını sağlamaktır."

Açılış törenlerine, Cumhuriyet Savcısı Fatih Oğuzhan, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Bilgiç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aslan ve Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat katıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete