GÜNDEM

DEVLET, ENGELLİLERE VERDİĞİ PARAYI FAİZİYLE GERİ İSTİYOR!

DEVLET, ENGELLİLERE VERDİĞİ PARAYI FAİZİYLE GERİ İSTİYOR!

DEVLET, ENGELLİLERE VERDİĞİ PARAYI FAİZİYLE GERİ İSTİYOR!
23-01-2015 11:44
Google News

Batman’da daha önceki yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelli yakınlarına verilen evde bakım parası, faiziyle geri isteniyor.

Kentte yaklaşık 125 aileye verilen evde bakım parasının faiziyle geri ödenmesine dair hazırlanan tebligatlar, posta yoluyla ailelere gönderildi. O dönemde alınan paranın, faiziyle beraber 3 ile 15 bin liraya kadar çıktığını belirten aileler, bu parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını ve evlerine haciz gelme durumu ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Kimi aileler, birden fazla engelliye baktıkları için aldıkları bakım parasının faiziyle birlikte yüksek olduğunu ve ödeyecek güçlerinin bulunmadığını söylerken, kimi aileler ise bakmakla yükümlü olduğu engellilerin vefat  ettiğini, buna rağmen önceki yıllarda aldıkları bakım parasının şuanda kendilerinden faiziyle geri istendiğini belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

BU PARAYI ÖDEME DURUMUM YOK

İki engelli çocuğuna bakan Hanife Çetinkaya, kendisine verilen parayı geri ödeme durumunun bulunmadığını söyledi. Çocuklarına verilen parayla geçimini sağladığını ve çaresiz olduğunu dile getiren Çetinkaya “Eşimden 10 yıldır ayrı yaşıyorum. Daha önce çalışıyordum ancak artık çalışamıyorum. Devlet bu parayı verdi ve şuan da bunu faiziyle beraber geri istiyor. Bu adalet mi? Bu parayı verecek durumda değilim” dedi.

HACİZ GELECEK KORKUSUYLA YAŞIYORUM

Kendisine ödenen parayı veremediği için mahkeme yoluyla evine haciz gelebileceğini anlatan Çetinkaya, çocuklarının geçimini sağlamakta güçlük çektiğini belirterek “Benim evimde yiyecek ekmeğim yok, devlet kalkmış verdiği parayı faiziyle geri istiyor. Gelip dolabıma bakın yiyecek bir şey var mı?” dedi.

ENGELLİ KIZIM İÇİN ALMIŞTIK

Yardımdan faydalanan İkram Daşdemir de “Bu bakım ücretini fiziksel engelli kızım için aldık. Şuanda bu para bizden geri isteniyor. Verilen anaparanın yanı sıra faizi de isteniyor. Benim ödeyecek durumum yok” şeklinde konuştu.

BU PARAYA HERGÜN FAİZ İŞLİYOR

Annesine baktığından dolayı bu parayı aldığını söyleyen Şükriye Saraç ise annesini kaybedince bakım ücretinin kesildiği belirterek “Ben anneme baktığımda bu parayı alıyordum. Annem vefat edince bu para zaten kesildi. Ama şuanda bu para benden faiziyle geri isteniyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresiz bir şekilde bekliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete