EĞİTİM

“DEVLET KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARIYOR”

Doktor görevlendirmesinde sıkıntıların yaşandığı Doğu ve Güneydoğu illerinde sözleşmeli uzman ve pratisyen hekimlerinin istihdam edilmesi, kadrolu hekimleri huzursuz etti.

“DEVLET KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARIYOR”
01-10-2015 20:25
Google News

Sözleşmeli hekimlerle aynı şartlarda çalıştıklarını ancak ödenen maaşların farklı olduğunu dile getiren Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde görevli kadrolu hekimler, düzenlemede değişikliğe gidilmesini istedi.

“BAZI DOKTORLAR GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde görev yapan bazı doktorlar, sözleşmeli hekimlerin özlük hakları ile maddi gelirlerinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek “Güneydoğu’da sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar herkesçe biliniyor. Yaşanan sıkıntıların üzerine Kamu Hastaneler Birliği öyle bir uygulama başlattı ki evlere şenlik. Bir ay önce Sağlık Bakanlığı’ndan güzel bir haber geldi. Güneydoğu’daki tüm hekimlere 4924’lü olma imkânı vereceklerini, böylece hekimlerin o bölgede kalmalarını teşvik edeceklerini duyurmuştu. Ancak kadrolar tüm hekimlere beklenirken, sadece bazı branşlara verildi. Örneğin anestezi, genel cerrahi, dâhiliye, nöroloji branşındaki tüm hekimlere sözleşmeli olma hakkı verilirken, ortopedi, göz, üroloji, kulak burun boğaz, göğüs gibi branşlardaki hekimlerin hiçbirine bu hak verilmedi. Acaba bu branşların suçu, günahı neydi?” açıklamasını yaptı.

BRANŞLAR ARASINDA AYRIMCILIK MI YAPILIYOR?
Branşlar arasında ayrımcılık yapıldığına dikkat çeken doktorlar “Aynı hastanede aynı iş yükünü paylaşan doktorlardan bazıları 2 kat fazla maaş alıyor. Mesela kardiyoloji ve dahiliye hekimlerine bu hak verilirken, yine dahili branş olan göğüs hastalıklarındaki hiçbir doktora bu hak verilmiyor. Böyle bir ortamda çalışma barışından bahsedilebilir mi? Bu adaletsizliğin düzeltilmesini bekliyoruz” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete