GÜNDEM

“DEVLETİN ELÇİ’YE HAKİKAT BORCU VAR”

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Hakkari, Iğdır, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van Baroları, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne yol açan saldırıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

“DEVLETİN ELÇİ’YE HAKİKAT BORCU VAR”
30-11-2015 19:39
Google News

BAROLAR, ELÇİ’NİN SÖZLERİNİ SAHİPLENDİ

Saldırının sert bir dille kınandığı açıklamada “Nerede bir hak ihlali varsa bir hak savunucusu olarak orda bulundu. Dokunulmaz konulara dokundu, söylenemeyenleri söyledi, tabuları yıktı. Son birkaç aydır başlatılan linç kampanyasına, tehditlere, hukuksuz uygulamalara ve açılan davaya rağmen yılmadı, geri adım atmadı. Barışçıl ve özgür bir ülkenin hayali peşinden gitti. Her zaman barış dedi, en zor koşullarda barış ısrarından vazgeçmedi” ifadeleri kullanıldı.

“ELÇİ’NİN SÖZLERİ, BİZİM EMANETİMİZDİR

Tahir Elçi’nin son sözlerinin emanet olarak kabul edildiği açıklamada “Elçi’nin son sözleri bizim emanetimizdir. Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun demişti. Biz bu emanete sahip çıkacağız. Bu olayın karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakikat ortaya çıkana kadar bu katliamın takipçisi olacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi’ye ve dün cenazesine katılan on binlerce insana hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu var” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete