GÜNDEM

“DEVLETİN ÖZEL OKULLARA SATTIĞI ARAZİDE, DEVLET ÇALIŞMA YAPIYOR”

Batman Merkeze bağlı Yediyol Köyü Sakinleri’nin, 100 dönümlük sulu tarım arazilerinin, özel sektöre verilmesine tepkisi sürüyor. Arazide bir araya gelen Yediyol Köyü Sakinleri, bir kez daha basın açıklaması düzenledi.

“DEVLETİN ÖZEL OKULLARA SATTIĞI ARAZİDE, DEVLET ÇALIŞMA YAPIYOR”
11-07-2018 22:45
Google News

 

“DEVLETİN ÖZEL OKULLARA SATTIĞI ARAZİDE, DEVLET ÇALIŞMA YAPIYOR”

Muhtar Azası Metin Ömeroğlu, “Yediyol Köyünde yeni havaalanı kavşağı mevkisinde etrafı duvarla örülü 100 dönümlük arazinin sahibiyiz. Bu tarımsal araziyi 100 sene evvelden beri biz kullanıyoruz. Ayrıca 40 seneyi geçmiş Batman Defterdarlık Müdürlüğünde ecrimisil vergisini biz yatırmaktayız ve bu araziye büyük bedeller ödedik. Biz sosyal sorumluluk bilincine sahip toplumun değer yargılarına bağlı insanlığa saygı çerçevesinde yetişmiş biri olarak, hep devletimize ve milletimize hizmet etmeyi amaç bildik. Evet, tarımsal arazilerde kendi ülkemizin kültür bitkisini ve yerli tohumunu yetiştirmek için Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat arzulayarak istemektedir. Tüm Türkiye halkı Sayın Cumhurbaşkanımızın kararını takdir etmektedir. Maalesef zamanında Batman Valiliğinin kararı ile bu arazimizin hepsini tarımsal statüsünden çıkarılıp, özel okullara vermek için elimizden almak istendi. En önemlisi de buraya talepte bulunan özel okul sahipleri ise hep hileli planlarla eğitimi bahane edip, bu araziye göz koymuşlardır. Niyetleri burada eğitim değil.  Niyetleri, kafeterya ve eğlence merkezleri gibi ticari amaçlarda kullanmaktır. Bu tarz eğitimcileri hiç kimse istememektedir. Eğer gerçekten niyetleri eğitimse, Batman bölgesinde hazine malına ait ekilmez, biçilemez tarıma elverişli olmayan bir sürü arazi vardır. Ayrıca Özel okullara verilen arazi de Devletin araçları çalışma yapıyor. Bu nasıl bir hizmettir.” dedi.

“BU KONUNUN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili adli mercilere başvurduklarını belirten Ömeroğlu, “Biz bu konu hakkında daha önce idare mahkemesi ve idari mercilerde yaptığımız müracaatlar sebebi ile burası sanayi bölgesi olmaktan kurtulmuş ancak bu seferde akıl tutulması yaşayan birileri tarafından hileli bir şekilde imara açılarak ranta dönüşmesi söz konusu olmuştur. İdare mahkemesine. Cumhuriyet Başsavcılığına, Devlet Denetleme Kurulu ve tüm ilgili kurumlara hitaben şikâyet dava müracaatlar için hazırlık yapmış bulunmaktayız. Bu konunun sonuna kadar arkasında olup bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete