GÜNDEM

“DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER YAPTIK”

AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür, Batman’da sağlık alanında yapılan yatırımlara dikkat çekerken “AK Parti Hükümetiyle devrim niteliğinde yenilikler hayata geçirildi” dedi.

“DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER YAPTIK”
17-12-2020 20:23
Google News

 

HASTANE KAPISINDA KUYRUKLAR SONA ERDİ
Gür “AK Parti öncesi, parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günler geride kaldı. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısı herkese açıldı. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması ve yenilenmesi, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetler için sağlığa ayrılan bütçe yükseltildi” dedi.

BATMAN’DAKİ YATIRIMLARI TEK TEK SAYDI
Gür, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (810 yatak), İluh Devlet Hastanesi (160 yatak), Batman-Kozluk Devlet Hastanesi (75 Yatak+10 Daireli Loj.), Batman Gercüş Devlet Hastanesi Revize Blok Yapımı (30 Yatak), Batman-Merkez ADSM (40 Ünite),  Hasankeyf Entegre İlçe H. (25 Yatak), Batman Gercüş Devlet Hastanesi, Batman-Beşiri Entg. İlç. Hast.,10 Yatak Batman-Merkez Emekli TOKİ Aile Sağlığı Merkezi, 5 Hekimlik Batman Merkez Komuta Kontrol Merkezi+ 1 No’lu 112 ASHİ Batman-Sason Aile Sağlığı Merkezi 10 Daireli Lojman Batman-Beşiri Beşpınar Aile Sağlığı Merkezi (1 Hekimlik)+Lojman, Batman-Beşiri İkiköprü SO LOJ. 4 Daire LOJ, Batman/Sason Yücebağ Aile Sağlığı Merkezi 2 Hekimlik ASM (GAP), Batman-Kozluk Bekirhan ASM 3 Hekimlik (Prefabrik), Batman-Gercüş Kayapınar SO Loj. 4 Daire Loj. Batman-Gercüş Yayladüzü Sağlık Evi, Batman Kozluk Yeniçağlar Sağlık Evi, Eğitim Araştırma Hastanesi, Batman-Merkez 22 No’lu Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 22 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, Batman Merkez 3 No’lu Sağlıklı Yaşam Merkezi, Batman-Kozluk Taşlıdere Aile Sağlığı Merkezi, Batman-Merkez Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Batman-Merkez 18 No’lu ASM, Batman-Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (25 Ünit),  50 Yataklı Sason Devlet Hastanesi, Batman-Gercüş Toplum Sağlığı Merkez,  Batman-Merkez 17 No’lu ASM ve Tilmerç Mahallesi 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Batman Merkez Semt Polikliniklerini tek tek saydı.

YENİ HASTANELER YAPILIRKEN, MEVCUTLAR DA BAKIMA ALINIYOR
Yeni hastaneler inşa edilirken mevcut hastanelerin bakımının da yapıldığını belirten Gür “Sağlık personeli ihtiyacı de ortadan kaldırılıyor. MR ve BT cihazı ile Batman’dan başka illere hasta sevkleri azaltıldı. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforları ile buluşturuldu. Hasta odalarımız, içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürülüyor. Yatırım programına alınan 500 yataklı Şehir Hastanesi 2023’te açılacak. Sağlık ocaklarında her vatandaşın en kolay ulaşabildiği noktada bir aile hekimi oldu. Batman’da 112 Acil İstasyon sayısı 1’den 23’e, 112 acil ambulans sayısı 1’den 41’e çıkarıldı” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete