GÜNDEM

DİCLE 72 TEKSTİL, ÜRETİME BAŞLADI

Tekstil kent olma yolunda hızla ilerleyen Batman’da, üretim sahaları genişliyor. Dicle 72 Tekstil de Batman’da üretim yapan firmalar arasına girdi.

DİCLE 72 TEKSTİL, ÜRETİME BAŞLADI
05-05-2016 20:58
Google News

60 İŞÇİYLE ÜRETİME BAŞLADI

Organize Sanayi Bölgesi 8. Cadde’de açılışı yapılan Dicle 72 Tekstil A.Ş. 60 işçiyle üretime başladı. 2 bin 400 metrekare kapalı olmak üzere 500 bin metrekare alanda kurulan Dicle 72 Tekstil Firması, kot pantolon üretiminde iddialı.

TEKNOLOJİK MAKİNELERLE ÜRETİM YAPIYOR

Oğlu Mesut Ok ile birlikte Dicle 72 Tekstil Firmasını işleten İlhan Ok, amaçlarının işsizliğin yoğun olduğu Batman’da istihdam sahalarının artmasını sağlamak olduğunu söyledi. 60 işçiyle üretime başladığı firmada işçi sayısını 400’e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Ok “Dicle 72 Tekstil Firmamız ile kot üretimine başladık. Kot pantolon ve ceketler üreteceğiz. Bay ve bayan üretimimizi hem Türkiye’nin farklı bölgelerine hem de yurtdışındaki pazarlarıma ihraç edeceğiz. Amacımız Batman’da işsizliği azaltmaya dönük girişimlerde bulunmaktır. Bu yüzden işçi kapasitemizi önümüzdeki süreçte 400’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

YERLİ FİRMALAR DESTEKLENMELİ

Yerli firmaların desteklenmesini isteyen Firma Sahibi İlhan Ok” Daha önce bu işi İzmir’de yapıyorduk ama kendi memleketimize faydalı olmak için üretimimizi Batman’a kaydırdık. Yerli firmalar, kentin gelişimine katkı sunuyor bu yüzden maddi-manevi desteklenmesi gerekiyor” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete