GÜNDEM

DİCLE BARAJI SUYA DOYDU

Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, yoğun yağış nedeniyle Dicle Baraj Havzasına yüksek akımlarda suyun geldiği ve su seviyesinde ani yükselmelerin meydana geldiğini belirterek, su tahliyesi sırasında olası can ve mal kaybına karşı vatandaşları uyardı.

DİCLE BARAJI SUYA DOYDU
26-12-2016 20:37
Google News

BARAJDAKİ SU TAHLİYE EDİLİYOR

Konuya ilişkin yapılan açıklamada “Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesi zorunlu olduğundan, 31.10.2016 tarihinden itibaren 20 m3/s ile tahliye çalışmalarına başlanmış olup 22.12.2016 tarihinde tahliye edilen su miktarı 180 m3/s ulaşmıştır. Yağış yoğunluğu verezervuara gelen akım miktarına göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelleştirilecektir” denildi.

SU TAHLİYESİ SIRASINDA OLASI KAYIPLARA KARŞI DİKKAT

Yağışların kesilmesi veya istenen seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verileceğini açıklayan DSİ 10. Şube Müdürlüğü “2016–2017 döneminde gelebilecek yüksek akımlara bağlı olarak baraj işletme programları kapsamında barajlarımızdan zorunlu ve kontrollü olarak su tahliye edilmektedir. Su tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybına karşı vatandaşlarımız uyarılara riayet etmelidir” bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete