TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik Ekipleri’nden zorlu mesai

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde etkili olan olumsuz hava koşulları Şırnak’ın ardından Siirt’te de etkili oldu. Pervari ilçesinin Doğan mevkiinde iletim hattında arızaya neden olunca, 12 köyde yaşayan 1.265 abone karanlıkta kaldı. Hemen harekete geçen Dicle Elektrik ekipleri, kırsalda 2 metreye ulaşan kara rağmen arızayı bulup onardı ve gece 00.20’de bu köylere yeniden enerji verdi.

Dicle Elektrik Ekipleri’nden zorlu mesai
25-03-2024 11:32
Google News

Yurdun bir bölümünü etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, Dicle Elektrik tarafından dağıtım hizmeti verilen Güneydoğu’nun yüksek kesimlerinde etkisini sürdürüyor. Şırnak’ta kar yağışı ve fırtınanın devirdiği elektrik direklerini onaran Dicle Elektrik Arıza Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri, bu kez de kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Siirt kırsalında karanlıkta kalan 12 köyün imdadına yetişti.

3 ACİL MÜDAHALE EKİBİ GÖREV YAPTI

Yüksek kesimlerde oldukça etkili olan kar, sert esen rüzgar yüzünden Siirt’e bağlı Pervari ilçesinin Doğan bölgesinde tipiye dönüştü. Kar ve rüzgar yüzünden bu bölgedeki 12 köye elektrik sağlayan iletim hattında arıza oluştu. Köylerde yaşayan 1.265 abone karanlıkta kaldı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Siirt İl Müdürlüğü bünyesinde 11 personelden oluşturulan 3 acil müdahale ekibi, arızanın yaşandığı dağlık bölgeye zorlu koşullara rağmen intikal etti.

MÜDAHALE GECİKMEDİ

Kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlüğü yaşanan bölgede AOB ekiplerini taşıyan araçlardan bazıları yolda kaldı. Gece karanlığına rağmen ekipteki görevliler, arızayı bir an evvel tespit edip gidermek için uzun süre yer yer 2 metreye ulaşan kar ve yoğun tipiye aldırmadan zorlu yürüyüşler yaptı. Gece boyu devam eden çalışma sonunda arızanın iletkenlerin bağlı olduğu izolatörlerin olumsuz hava koşulları yüzünden direğe temas etmesi sonucu yaşandığı belirlendi. Görevliler arızaya hemen müdahale ederek saat 00.20’de 12 köyde yaşayan 1.265 aboneye yeniden elektrik enerjisi verdi. Karda mahsur kalan araçlar ise, daha sonra gelen iş makinelerinin yardımı ile bulundukları yerden kurtarıldı.

OLABİLECEK EN KISA SÜREDE ARIZA GİDERİLDİ

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, ‘’Maalesef olumsuz hava koşulları birkaç gün önce Şırnak’ta, hafta sonu da Siirt’te şebekemizde arızaya yol açtı. Olumsuz hava koşulları ekiplerimizi zaman zaman zorlasa da Şırnak’ta olduğu gibi Siirt Pervari’de de yaşanan arıza yüzünden elektriksiz kalan abonelerimize olabilecek en kısa sürede enerji tedarik ettik. Olumsuz hava koşullarında gece, gündüz demeden canla başla görev yapan çalışma arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete