GÜNDEM

Dicle Elektrik, kelaynak kuşlarına yuva oldu

Kuşların yaşam bölgesi olan Fırat Vadisi’nde elektrik iletim hatlarında izolasyon çalışması gerçekleştiren Dicle Elektrik, vadide koloniler halinde yaşayan leyleklerin güvenli şekilde üreyebilmeleri için elektrik direklerin üzerine kurulacak yuvalarda sona geldi.

Dicle Elektrik, kelaynak kuşlarına yuva oldu
12-11-2023 00:26
11-11-2023 16:27
Google News

TELLER İZOLE EDİLDİ, KELAYNAK SAYISI ARTTI

5 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, nesli dünya çapında tehdit altında olan ve alınan tedbirlerle sayısı 42’den 240’a yükselen kelaynak kuşlarının elektrik akımına kapılarak telef olduğunu bildirerek Dicle Elektrik’ten yardım istedi. Sadece Türkiye ile Fas’ta yaşayan kuşların, elektrik tellerine konarak telef olduğu belirlendi. Kuşların konakladığı Fırat Vadisindeki direklerin bağlantı noktalarında izolasyon çalışması yapıldı. Alınan tedbirlerle kelaynak kuşlarının sayısı 324’e yükseldi.

Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinden başlayarak Diyarbakır’dan Batman’a kadar uzanan vadi boyunca konaklayan kuşlar için yuva yaptıklarını belirtti. (Dicle Elektrik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete