GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK “KIŞA HAZIRIZ”

Dicle Elektrik, müşterilerinin daha rahat bir kış mevsimi geçirebilmesi için başlattığı bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını hızlandırdı.

DİCLE ELEKTRİK “KIŞA HAZIRIZ”
15-11-2017 20:25
Google News

4 BİN 490 ADET TRAFO, BAKIMDAN GEÇTİ
Yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta kışa hazırlık çalışmaları kapsamında 6 bin 581 kilometre alçak ve orta gerilim hat bakımı, 4 bin 490 adet trafo postası bakımı, bin 259 adet dağıtım merkezi ve kesici ölçüm kabini binası bakımı tamamlandı. Çalışmalar sırasında elektrik trafoları ve iletkenlerin genel kontrolleri yapılırken, şirketin envanterine bu yıl dâhil edilen termal kameralar ile yaklaşık bin farklı noktada arıza önleyici bakım onarım çalışması gerçekleştirildi. 
ELEKTRİKLİ ISITICI YERİNE DOĞALGAZ
Ayrıca 2 bin 586 trafo postasında yük dengelemesi yapıldı. Dicle Elektrik Yetkilileri “Kışın bölgemizde yoğun olarak elektrik sobaları kullanılıyor. Bunun yerine doğal gazla çalışan veya benzeri soba tipleri kullanılmalı. Elektrikli su ısıtıcıları yerine güneş enerjisi veya doğal gaz ile suyu ısıtmaları gerekiyor. Elektrik tüketiminin suiistimal edilmesi, bu hizmetten yararlanmak isteyen herkese zarar veriyor, herkesi enerjisiz bırakacak sonuçlara neden olabiliyor” dedi. (Dicle Elektrik Basın)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?