GÜNDEM

Dicle Elektrik’ten iddialara yanıt

Dicle Elektrik, bazı eski çalışanların şirkete yönelik suçlamalarını yalanlarken, sahada tespit edilen kaçak işlemlerinin komisyonlar ve teknolojik sistemler üzerinden iki ayrı denetime tabi tutulduğunu bildirdi.

Dicle Elektrik’ten iddialara yanıt
13-06-2022 14:04
13-06-2022 17:05
BATMAN
Google News

Sahada tespit edilen kaçak işlemlerinin komisyonlar ve teknolojik denetimlerle denetlendiğini belirten enerji şirketi, söz konusu iddia sahiplerinin çalıştıkları dönemde gerçekleştirdikleri 63 kaçak işleminin hatalı bulunarak iptal edildiğini, bahse konu iddialarla ilgili ise inceleme başlatıldığını duyurdu. Tüm işlemler gibi kaçak cezalarının da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Yönetmelikleri çerçevesinde gerçekleştirildiği, çalışanların ceza belirlemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ SONRASI İŞ AKİTLERİ FESHEDİLDİ

Dicle Elektrik, söz konusu haberde asılsız iddialarına yer verilen 4 eski çalışanın yapılan performans değerlendirmeleri sonrasında iş akitlerinin feshedildiğini, iş akitlerinin feshedilmesi öncesinde kendilerine kanunen gerekli tüm ikazların yapıldığını belirtti. Enerji şirketi, iş akitlerinin feshedilmesi öncesinde ilgili çalışanlardan savunmalarının alındığını ve yasal haklarının eksiksiz ödendiğini de açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete