GÜNDEM

DİCLE ELEKTRİK’TEN ‘İNSAFLI TÜKETİM’ ÇAĞRISI

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Faruk İşlek, kentte arıza ve kesintilerin minimum düzeyde yaşandığı bir kış geçirilebilmesi için müşterilerine “İnsaflı tüketim” çağrısı yaptı.

DİCLE ELEKTRİK’TEN ‘İNSAFLI TÜKETİM’ ÇAĞRISI
02-11-2016 21:29
Google News

Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürü Faruk İşlek, enerji tüketimi ve kaçak kullanımla ilgili açıklamalarda bulundu. Kentte henüz kış gelmeden 3 trafonun aşırı yüklenme yüzünden yandığını belirten İşlek, “Bu olağan bir durum değil. Maalesef Batman’da daha kısa süre önce yüzde 60 olan kaçak elektrik kullanımı şimdiden yüzde 75 seviyelerine dayandı. Bu şartlarda sağlıklı hizmetten söz etmek mümkün değil. İsrafa son verelim ve elektriği kullanırken lütfen insaflı davranalım. O zaman sorunlarla daha kolay mücadele eder, kış aylarında arızalardan kaynaklanan kesinti gibi sıkıntıları da yaşamayız” dedi.

“ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ”

Batman’da kış öncesi 12 kilometre eskimiş ve sorunlu enerji hattının yenilendiğini, gerekli yerlerde bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirten İşlek, çalışmalarının kış aylarında da devam edeceğini aktardı. Müşterilerinin sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini anlatan İşlek, kayıtdışı kullanım ve buna bağlı israftan vazgeçilmesini istedi.

“HERKESİ ETKİLİYOR”

Kayıtdışı elektrik kullanımı ve israfın herkesi mağduriyet düzeyinde etkilediğini vurgulayan İşlek, şunları kaydetti:

“Şirket olarak milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Batman’ın her köşesinde ekiplerimiz çalışıyor. Müşteri memnuniyeti için yılların biriken sorunlarıyla mücadele ediyoruz. Ancak bu aşamada müşterilerimizden de destek bekliyoruz. Kayıtdışı elektrik kullanımına son vermeleri ve israftan kaçınmaları Batman’daki elektrik sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. Kayıtdışı elektrik kullanımına son verilmediği sürece sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlamamız kolay olmayacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete