GÜNDEM

DİCLE KART’A YENİ İSİM ARIYORUZ

2010 yılından bu yana Batman Şehir İçi Ulaşımı’nda kullanılan Dicle Kart’a, kentle özdeşleşen bir ismin verilmesini öneriyoruz.

DİCLE KART’A YENİ İSİM ARIYORUZ
14-08-2018 01:29
Google News

 

BATMAN’I SİMGELEYEN İSİM VERİLSİN

Batman Belediyesine bağlı halk otobüslerinde kullanılan akıllı Dicle Akıllı Otobüs Kartlarının, kentle özdeşleşen bir isme kavuşmasının zamanı geldi. Gazetemiz, Dicle Kart’larda isim değişikliğine gidilmesi için Belediyeye öneride bulundu. “Dicle” isminin daha çok Diyarbakır’ı anımsattığını belirten vatandaşlar da otobüs kartlarına Batman’ı simgeleyen bir isim verilmesini istedi. İsim önerileri, peş peşe geldi.

BATMAN’IN REKLÂMINI YAPACAK BİR İSİM OLSUN

Emekli Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, “Batman’ı gündemde tutacak birkaç girişiminin olması gerekir. Herkesin elinde ve her an yanında bulundurduğu belediye otobüs kartların adının Batman’ı simgeleyen bir isim olması çok iyi olacak. Sürekli yanımızda olan kartlar Batman’ımızın da reklâmını yapma konusunda katkı sağlar” dedi. (Yusuf Kavak)

PETROL KART YA DA BATMAN KART…

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen “Daha önce Dicle kart isminin hangi amaçla verildiğini bilmiyorum. Batman’ı simgeleyen isimler olabilir. Mesele Petrol kart ya da Batman kart isimleri verilebilir. Bende kart isminin değiştirilmesinden yanayım, en azından Batman’ı simgeleyen bir isim olması gerekmektedir” dedi.

“HER ŞEHRİN KENDİNE ÖZGÜ BİR KART İSMİ VAR”

Dicle Kart 26 No’lu Dolum ve Satış Noktası Personeli Nurettin Yürek “Dicle Kart isminin değiştirilmesi önerisine katılıyorum. Her şehrin kendine özgü bir kart ismi var. Biz neden kendimize özgü, bizi simgeleyen bir isim vermiyoruz? Kartlar değiştirilmeye başlanmışken, isimlerinin de değişmesi iyi olur. Benim önerim Elih Kart ya da Petrol Kart’tan yana” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete