GÜNDEM

DİDİM’DEN BATMAN’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Didim Belediyesi, Doğu-Batı Kardeşliği Projesinde Didim ile Batman arasında köprü kurdu.

DİDİM’DEN BATMAN’A DOSTLUK KÖPRÜSÜ
09-10-2019 22:37
Google News

 

Sason’dan bir grup muhtar, Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de ağırlandı.

BATMAN DİDİM ARASI KÖPRÜ KURULDU

CHP  Batman il başkanı Hüseyin yaşar ve Didim'de yaşayan Ve 2 dönem Sason belediye Başkanı yapan İrfan Arslan’ın Didim'deki temasları sonuç verdi. Didim Belediye Başkanı Atabay, Batman Sason Muhtarlar Derneğini Didim'e davet etti. Muhtarlara Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da eşlik etti.

BAŞKAN ATABAY’DAN DOSTLUK MESAJI

Didim’e uğurlanan Sasonlu Muhtarlar, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ı ziyaret etti. Başkan Atabay, Doğu-Batı ziyaretleri sayesinde önyargıların aradan kalkacağı ve dostluk köprüleri kurulabileceğini söyledi. Batman ziyaretide yöre halkının misafirperverliğinden etkilendiğini belirten Atabay, Batman’dan misafirleri Didim’de ağırlamaya devam edeceklerini ve Didim’den bir heyetle Batman’a konuk olmak istediklerini söyledi.

BAŞKAN ATAY’DAN BELEDİYE BAŞKANINA AT BAŞI MAKETİ

Ziyarette Sasonlu Muhtarlar, Başkan Atabay’a Sason Çileği ve cevizli sucuk hediye etti. Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da Başkan Atabay’ın ismini taşıyan ve Batman’ı temsil edem at başı maketini Başkan Atabay’a takdim etti.

KAYNAŞMA VE BİRLEŞTİRME ANLAYIŞI VAR

Didim Belediye Başkanına teşekkür eden CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar “Kıymetli Didim Belediye Başkanımız bizleri kırmayarak Batman’a gelmiş ve yeğenimizin düğününe katılmıştı. Bizler de Doğu’nun kültürünü, insanının sıcaklığını ve misafirperverliğini göstermek için elimizden geldiğince Başkan Atabay’ı ağırlamaya çalıştık. Sağ olsun Başkan, gösterilen misafirperverlikten memnun kalmış ki, Batman’da görevli muhtarları Didim’de ağırlamak istedi. Bu davet oldukça önemli, çünkü burada bir kaynaşma, birleştirme anlayışı var” dedi.

DİDİM’İ GEZİYORLAR

Sasonlu Muhtarlar, Didim Belediyesinin ev sahipliğinde turistik ilçeyi gezerek tanıyor. Muhtarlar, Cumartesi Günü’ne kadar Didim'de Apollon Tapınağı, Mübev, Prine, Doğanbey, sera alanları ve Milet’i gezecek. Muhtarlara gezi programında Didim Belediye Kültür Sosyal İşler Yetkilisi Serap Uslu rehberlik ediyor. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete