GÜNDEM

DİKA, 22 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA VERDİ

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen AB Projesi kapsamında 15 Mart tarihinde başlayan İmalat Değer Zinciri ile Girişimcilik eğitimini tamamlayan 22 genç, girişimci sertifikalarını aldı.

DİKA, 22 GİRİŞİMCİYE SERTİFİKA VERDİ
28-03-2021 16:45
Google News


Genç girişimciler sertifikalarını, Batman Üniversitesi rektörlük binası konferans salonunda Batman Vali Yardımcısı Tuğba Polat, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı'nın elinden aldı. 15–29 yaş arası genç işsiz girişimci adaylarına yönelik olarak sürdürülen projede Batman'da gerçekleştirilmekte olan imalat değer zincirine yönelik gerçekleştirilen olan girişimcilik eğitimine toplam 22 kişinin 8'i kadın 14'ü ise erkek 22 genç katıldı.

40 MİLYON TL DEĞERİNDE PROJE
DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı “Proje 40 milyon lira değerindedir. Bölgemiz açısından çok faydalıdır. Özellikle sevgili gençlere şunu belirtmek isterim. Bundan önce de sonra da muhakkak buna benzer eğitimler olacak. Hakeza hem lise hem de üniversitelerimizde bu eğitimler veriliyor. Öğrencilere çok işler düşüyor. Bizim ekipte liderle beraber yaklaşık 16 kişi var. DİKA personelinin haricinde 11'i sadece bu eğitimin organizasyonu ile uğraşıyor. Onlar haricinde bizler de emek sarf ediyoruz. Bazen başvurularla ilgili üzüldüğümüz noktalar oluyor. Ama gördüğüm kadarıyla katılımlar güzel ve umut vericidir. Biz ne kadar uğraşsak da devlet buraya para aktarsa da bu eğitimlerle ilgili bir istek olmazsa faydası yoktur. Bizim yatırım destek ofislerimiz var. Normalde de il dışındaki tüm şirketler nasıl yatırım yapacakları konusunda bilgi almak için bize başvuruyorlar. Ama girişimcilerle ilgili olarak, sizde bu eğitimi aldıktan sonra bizim yatırım teşvik ofislerimize gelerek personelimiz haricinde, proje kapsamında hem finansal danışmanlık hem yatırım danışmanlığı alabilirsiniz. Zaten proje kapsamında da var. Size istihdam kapılarını açacak şirketlerimizle görüşürüz. Eğer bizimle irtibatı koparmazsanız biz de istihdam noktasında elimizden katkıyı sağlamaya çalışırız" dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete