GÜNDEM

DİKA, BATMAN’DA TOPLANDI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2020 Yılı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısını, Batman Valiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

DİKA, BATMAN’DA TOPLANDI
18-08-2020 18:10
Google News

 

BATMAN VALİSİ, TOPLANTIYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hulusi Şahin, Batman’da DİKA toplantısına ev sahipliği yaptı. TPAO Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Şırnak Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Hamza Pehlivan katılırken, Siirt Valisi ile katılım sağlayamadı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Kadir Demir ve İl Genel Meclis Başkanı Vahap Akbaş’ın de katıldığı toplantıya, Mardin, Siirt ve Şırnak İlleri’nin de STK Başkanları katıldı.

2019-2020 YILI VERİMLİ GEÇMEDİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin “DİKA’nın yönetim kurulu toplantısını batmanımızda gerçekleştiriyoruz. Yeni Genel Sekreterimiz atandı. 2019–2020 yılı, hem ekonomik sebepler hem salgın sebebiyle, DİKA açısından büyük projelerin yapılmadığı, daha spesifik proje çağrılarının yapıldığı bir yıl oldu. Fakat 2021 ile birlikte daha geniş çaplı çalışmaların yapılacağı bir döneme gireceğimize inanıyoruz. Bunun hazırlıklarını yapmak üzere bu toplantıyı düzenliyoruz” dedi. Vali Şahin’in açılış konuşmasından sonra toplantı, basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.

TOPLANTI, BASINA KAPALI YAPILDI
Basına kapalı toplantıda, DİKA’nın devam eden 2018 Yılı Mali Destek Programları ile Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Projeleri ve Güdümlü Projelere ilişkin Nisan-Haziran 2020 dönemi Program İlerleme Raporları, Kurul’a sunuldu.
Ajansın 2018 Yılı Yönetim Kurulu kararı ile onaylanan Mardin Gastronomi Müzesi ve Uygulama Merkezi Projesi konusunda yapılacak olan değişiklikler görüşüldü. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ajans’ın iş ve işlemlerinin teftişi hususunun incelenmesi amacıyla görevlendirilen Bakanlık müfettişleri tarafından düzenlenen teftiş raporları hakkında Kurul'a bilgi aktarıldı.
Ajansın 2018 Yılı Fizibilite Mali Destek Programı kapsamında Şırnak İl Özel İdaresi tarafından uygulama projeleri ve fizibilitesi hazırlanan Silopi Tekstilkent Projesi hakkında Kurul’a bilgi verildi.  
Harcama Yetkilisi olan Genel Sekreter tarafından belirlenen Ajans gerçekleştirme görevlileri ile mali karar ve işlemlere ilişkin süreç akım şeması hakkında Kurul'un bilgi verildi.
Genel Sekreterlikçe hazırlanan Ajans 2020 Yılı Personel Alımı sınav ilan metni, Kurul onayına sunuldu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete