GÜNDEM

DİKA, BÖLGEDE IPA EĞİTİMLERİ DÜZENLİYOR

TRC3 Bölgesi’ne (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) hizmet veren DİKA, dış fonlara yönelik bölgedeki girişimlerin artırılması ve bölgenin Avrupa Birliği fonlarından yararlandırılması için kurumlara, özel sektöre ve STK’lara teknik destek vermeye başladı.

DİKA, BÖLGEDE IPA EĞİTİMLERİ DÜZENLİYOR
27-12-2016 22:46
Google News

EĞİTİMLER AS PROJE UZMANI VELİBEYOĞLU TARAFINDAN VERİLDİ

Bölgede ilk defa IPA eğitimleri vermeye başlayan DİKA,  Mardin ve Batman’da eğitimler düzenledi. IPA fonları kapsamında bölgeye % 15 bütçe tahsisatı, ilave puan ve eş finansman gibi avantajların bölgede öne çıkan kurumlar tarafından bilinmesi gerektiği fikrinden hareketle 13-16 Aralık’ta Mardin’de, 20-23 Aralık’ta ise Batman’da eğitimler gerçekleştirildi.  Proje hazırlama ve yazma eğitimleri, AB Proje Uzmanı Jale Velibeyoğlu tarafından verildi.

HEDEFİMİZ, BÖLGENİN, FONLARDAN FAYDALANMASI

Eğitimlere ilişkin bilgi veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ “Eğitimlerin amacı, IPA II (2014–2020) Programları, Rekabetçilik ve Yenilik Sektörel Operasyonel Programı (RYSOP) ile İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı (IKGSOP) fonlarından bölgemizi azami düzeyde yaralandırmaktır. Hedefimiz TRC3 Bölgesi illerinin kamu, özel sektör ve STK’larının maksimum düzeyde yararlanabilmesi için bilgilendirilmesi, fonlara yönelik başvuru yapabilmelerine yönelik işbirlikleri oluşturulmasına altyapı hazırlanmasıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete