GÜNDEM

DİKA’DAN GENÇLERE 3 MİLYON TL’LİK DESTEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında DİKA aracılığıyla TRC3 Bölgesi’nden toplam tutarı 3 milyon 755 bin TL olan 34 adet proje başvurusu gerçekleştirildi.

DİKA’DAN GENÇLERE 3 MİLYON TL’LİK DESTEK
09-01-2017 20:13
Google News

BATMAN’DAN 11 PROJE, DESTEK ALACAK

Proje kapsamında Mardin’den 14, Batman’dan 11, Şırnak’tan 5 Siirt’ten 4 adet olmak üzere 34 projeye teknik destek sağlanacağını söyleyen Genel Sekreter Yılmaz Altındağ "Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da desteklenecek projeler kitap kafe projeleri, mobil gençlik merkezi projeleri ve gençlik merkezi projeleridir.

Bu projelerin destek miktarlarının alt limiti 50 bin TL, üst limiti 125 bin TL’dir. Türkiye geneline yönelik olarak açılmış proje teklif çağrısında desteklenecek projeler ise mesleki eğitimle meslek edindirme projeleri, sosyal uyum projeleri, bilimsel araştırma projeleri, bağımlılıkla mücadele projeleri, yenilikçi fikir projeleri (animasyon, dijital oyun, akıllı telefon uygulamaları) ile kültür ve sanat projeleridir.

Program kapsamında desteklenecek bu projeler için Bakanlık katkısının alt sınırı 10 bin TL, üst sınırı ise 250 bin TL’dir. bu destek, bölgenin proje kapasitesinin artırılması uzun vadede bölge’ye hem sosyal hem kültürel katkı ile ekonomik getiri sağlayacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete