GÜNDEM

DİKA, ENERJİ TASARRUFUNA DEV BÜTÇE AYIRDI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2016 yılı bilgilendirme toplantısını bir otelin konferans salonunda gerçekleştirdi.

DİKA, ENERJİ TASARRUFUNA DEV BÜTÇE AYIRDI
11-04-2016 20:45
Google News

Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcıları Ertuğ Şevket Aksoy ve Cihat Arık, Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kurum müdürleri ve yatırımcıların katıldığı toplantıda, ajansın yatırım destekleri hakkında bilgi verildi.

BATMAN’IN 2 PROJESİ, ÇEVRE İLLERE ÖRNEK OLACAK

Batman’da iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Genel Sekreter Altındağ, Ekolojik Köy Projesi ve Petrol Atıklarının Değerlendirilmesi Projelerine ilişkin bilgi verdi. “Hasankeyf’in Üçyol Köyü’nde uygulayacağımız Ekolojik Köy Projesi belki de Hasankeyf’i gölgede bırakacak niteliktedir. Burayı modern bir köye dönüştüreceğiz. Mağaraları butik otele, uygun arazileri ise organik ürünlerin yetiştirilebileceği pazarlara dönüştüreceğiz. Bunun yanında Batman’da 647 aktif olarak çalışan petrol kuyusu var. Buradaki atıkların değerlendirilmesi için hazırlanan projeyi hayata geçirdik. Bu projeler çevre illere örnek olacak. 2016 yılı hedeflerimize ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tek gayemiz bölgemizin kalkınmasıdır” dedi. Son 5 yılda Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerine 100 milyon yatırım desteğinde bulunduklarını belirten Altındağ, Batman’a 28 milyon lira aktarıldığını bildirdi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİNE DEV KAYNAK AYIRDI

TRC 3 (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) illerinde bulunan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ)’lere destek veren DİKA, Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projelere 3.000.000.00 TL kaynak ayırdı. Destek programı kapsamında KOBİ’lere 50 bin ile 450 bine kadar destek verileceğini belirten Genel Sekreter Altındağ “Bu program ile bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliğinin arttırılması ve bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin alınması amaçlanıyor” dedi.

ORGANİK TARIMCILIK YAPAN ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLECEK

DİKA olarak, organik tarımsal üretimde örgütlenmenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşması ile bölgede üretilen organik tarımsal ürünlerin kalitesinin arttırılması amacıyla çiftçiye 1.500.00.00 TL kaynak ayırdıklarını belirten Altındağ “Program kapsamında çiftçiye 50 bin–400 Bin TL arasında destek verilecektir” dedi.

Projeleri ile DİKA’dan destek almak isteyenlerin, Kalkınma Ajansları Yönetimi (KAYS) üzerinden başvuruda bulunabilecekleri, KAYS’ın web sitesinden veya www.dika.org.tr’den bilgi alabilecekleri belirtilirken, başvuruların ise 17 Haziran 2016’da sona ereceği açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete