GÜNDEM

DİKA GENEL SEKRETERİ ALTUNDAĞ, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

“BATMAN, CİDDİ PROJELERLE İYİ YERLERE GELEBİLİR”

DİKA GENEL SEKRETERİ ALTUNDAĞ, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
28-04-2016 22:08
Google News

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA’nın çalışmaları ile ilgili Muhabirimiz Yusuf Kavak’a bilgi verdi.

Batman’dan DİKA’ya sunulan en önemli projenin Petrol Atıklarının Temizlenmesi Projesi olduğunu açıklayan Altundağ, meyvecilikte de Batman’ın büyük başarı gösterdiğini söyledi. Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman arasında en aktif ilin Batman olduğunu söyleyen Genel Sekreter Altındağ “Batman, projelerde en aktif il. Tabi turizm sektöründe de çok etkin. Meyveciliği en iyi uygulayan il. Bizim desteklememizle yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin tümüne proje üretiyoruz” dedi.

BU PROJE, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK

Batman’da hazırlanan Katı Atık Projesinin, ülke ekonomisini ilgilendiren ciddi bir proje olduğunu söyleyen Altundağ “Bu proje hem ekonomik katkısı olan hem de çevre dostu olan bir projeye dönüşebilir. Bu projeyle atıkları değerlendirebiliriz” dedi.

MEYVECİLİĞİ EN İYİ UYGULAYAN İL BATMAN

Meyvecilik projesini en iyi uygulayan ilin de Batman olduğunu belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altundağ “Şuanda Batman, o paranın tamamını ilgili paydaşlarına hemen hemen yatırım noktasında ulaştırmış. Dolayısıyla devam eden tüm projelerde Batman’ın imzası var. Biz de çalışanları destekleyeceğiz” dedi.

BATMAN, SANAYİDE SIÇRAMA YAPTI

Batman’ın son dönemlerde sanayi sektöründe ciddi bir sıçrayış yaptığını belirten Genel Sekreter Altundağ “Batman, turizm noktasında ise Mardin’le yarışıyor. Hasankeyf’te Ekolojik Köy Projesi önemli bir proje. İyi projelerle Batman’da çok güzel şeyler olabilir. Her projeyi destekleyeceğiz diye bir ajans profilimiz yok ama her projeyi ilgililere ulaştırmakla ilgili bir görevimiz var. Biz rehber olacağız. Batman iyi gidiyor, iyi mücadele ediyor. Sayısız projeler geliyor. Hem insan odaklı dezavantajlı gruptan işte kadınlarımızın içinde olduğu engelli vatandaşlarımızın içinde olduğu dolayısıyla ekonomik boyutun yanında insan odaklı çalışmalarımız da var” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete