GÜNDEM

DİKA İLE ENSTİTÜ, SOSYAL SORUNLARI ARAŞTIRACAK

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) “TRC3 Bölgesi’nde Sosyal Yaşamı Etkileyen Sorunların Sebepleri ve Çözüm Önerilerinin Tespiti” konulu çalışma için protokol imzaladı.

DİKA İLE ENSTİTÜ, SOSYAL SORUNLARI ARAŞTIRACAK
28-06-2016 00:37
Google News

Son dönemlerde özellikle de ilçelerde yaşanan olumsuz olayların, sosyal yaşamı ciddi derecede etkilediği belirtildi. Sorunların çözümü için doğru tespitlerin ortaya konabilmesi, sosyal açıdan atılması gereken adımların etkili bir şekilde hayata geçirilmesi ve yaşanan sorunların derinlemesine analiz edilmesi için “TRC3 Bölgesi’nde Sosyal Yaşamı Etkileyen Sorunların Sebepleri ve Çözüm Önerilerinin Tespiti” konulu bir çalışma başlatıldı.

ÜNİVERSİTE VE KANAAT ÖNDERLERİ DE İŞİN İÇİNDE

Stratejik Düşünce Enstitüsü Uzmanları ile Bölgedeki üniversite ve kanaat önderlerinin katılım sağladığı başlangıç toplantısında, çalışmanın yol haritası belirlenerek geliştirilebilecek işbirlikleri üzerine sunulan görüş ve öneriler değerlendirildi. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından imzalanan protokol gereği bölgede yaşanan sosyal sorunların tespiti ve analizi yapılarak, çocuk ve gençler yönelik istismara karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete