GÜNDEM

“DİKA’NIN BİZE KATKISI YOK…”

Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir ve Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Dikka ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“DİKA’NIN BİZE KATKISI YOK…”
24-08-2016 22:34
Google News

 “AJANSLARIN BAŞKANLIĞINI VALİLER YAPIYOR”

Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan karar gereği Türkiye’deki tüm kalkınma ajanslarına üyeliklerin durdurulduğunu açıklayan Özdemir “Bölge illerinin kalkınması için kurulan Dicle Kalkınma Ajansının yapı ve sistemini doğru bulmuyoruz. Çünkü yerel belediyelerin birçok projesi reddediliyor ve Kalkınma Ajanslarının başkanlıklarını hep Valiler yürütüyor” dedi.

“PROJELERİMİZ DESTEKLENMEZSE TOPLANTILARA KATILMAYACAĞIZ”

DİKA’dan istedikleri verimi alamadıklarını açıklayan Özdemir “Bizden yasal olarak çok ciddi kesintiler yapılmasına rağmen, istediğimiz verimi DİKA’dan bir türlü alamıyoruz. Kalkınma Bakanlığının tüm Türkiye’de kalkınma ajanslarına üye olanların üyeliklerini düşürmesiyle birlikte yeni bir yapılanmaya gideceğini düşünüyoruz. Umarım yeni yapılanma ve bu sistem gözden geçirilir ve yerel yönetimlerin güçlenmesi için projelerine destek verilir. Aksi takdirde bizi yasal olarak mecburi ve zorla üye yapan bu sisteme dahil olmayacağız ve toplantılarına katılmayacağız” dedi.

“PROJELERİMİZ DEĞERLENDİRMEYE BİLE ALINMIYOR”

Belediye Başkan Vekili Hürriyet Kaytar da “Belediyemizin DİKA’ya verdiği birçok proje, çoğu zaman değerlendirmeye bile alınmadan eleniyor. Bölge illerine maalesef pozitif ayrıcalık uygulanmıyor. Hepimizin üyeliği düştü, ancak Kalkınma Bakanlığı yeni yapılanmada eğer aynı usul ve sistemi devam ettirirse ve belediyelere katkısı olmayacaksa, biz bu oluşumda yer almayacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete