EKONOMİ

DİKA’NIN BU PROJESİ GENÇLER İÇİN…

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi kapsamında Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı Oyuncu Mert Fırat’ın sunumuyla canlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

DİKA’NIN BU PROJESİ GENÇLER İÇİN…
21-06-2021 11:44
BATMAN
Google News

AMAÇ MARDİN, BATMAN, ŞIRNAK VE SİİRT’TE GENÇ İSTİHDAMI TEŞVİK ETMEK

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi, kapsamında Yerel Kalkınma, Sosyal İçerme ve Genç İstihdamı Konferansı düzenlendi. Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman illerinde genç istihdamını teşvik etmeyi hedefleyen Proje kapsamında düzenlenen Konferans, çevrim içi katılımlarla birçok önemli konuşmacıya ev sahipliği yaptı. Youtube ve Zoom platformu üzerinden canlı yayınlanan etkinliğin moderatörlüğünü ise ünlü Oyuncu Mert Fırat üstlendi.

PROJE, 1 SENE ÖNCE BAŞLADI

Konferansa ev sahipliği yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı açılış konuşmasında “1 sene önce başladığımız TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki Projesi’nde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dört ildeki paydaşlarımız, Milli Eğitim Müdürlükleri, İŞKUR, üniversiteler, işveren dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve sosyal ortaklarımız ile birlikte yoğun bir işbirliği içerisinde, çalışma planımızda tanımlanan faaliyetlerin çoğunu gerçekleştirebildik, bu da bizim için oldukça gurur verici” dedi.

Çevrimiçi eğitimlerde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Proje Ekip Lideri Cleofe Guardigli, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlü’ğünden Yusuf Taner Tekin, Uluslararası Çalışma Örgütü’nden (ILO) Nuran , Teknoloji İletişimcisi ve Eğitmen Dr. Sertaç Doğanay ve Mert Fırat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan ve tüm gençlere ilham veren başarı hikayesiyle Mardinli Şef ve Girişimci Ebru Baybara Demir, sunum yaptı. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete