GÜNDEM

DİKA, YARIŞMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA), Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ı kapsayan TRC3 Bölgesi'nde uyguladığı Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi kapsamında düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın kazananları belli oldu.

DİKA, YARIŞMA SONUÇLARINI AÇIKLADI
29-11-2021 11:15
29-11-2021 11:16
BATMAN
Google News

4 İLDEN 67 BAŞVURU OLDU

DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, bir otelde organize edilen ödül töreninde, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen projenin geçen yıl Haziran Ayında başladığını belirtti. Salgına rağmen 4 ilde eğitim verildiğini dile getiren Alanlı, şimdiye kadar 3 bin gence ulaştıklarını, proje sonunda 10 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Girişimcilik Yarışması'na 4 ilden 67 başvuru alındığını belirten Alanlı “Başarılı bulunan yarışmacılarımız, başarılı iş fikrine sahip olan yarışmacılarımız yine aynı iş konularıyla ilgili olarak İzmir, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren, kendi alanlarında başarılı şirketlerde bir ay boyunca staj yapma imkânına sahip olacak” dedi.

YARIŞMAYI KAZANANLARIN LİSTESİ:

Konuşmaların ardından Siirt'ten katılan Neslihan Bulgaz ‘Eko Bio Pazar’, Batman'dan Edanur Dursun ‘Kolektif Atölye’ ve Şırnak'tan İbrahim Munis ‘Cizre Memilheva Kurabiyesi’ isimli iş fikirlerinin sunumlarını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?