GÜNDEM

Dikkat! Batman’a Eyyam-ı bahur geliyor

Eyyam-ı bahur, halk arasında bilinen adıyla Afrika sıcakları Batman ve Bölge illerinde kendini hissettirmeye başladı. Yurdun belli bölgelerinde sıcaklıklar 45 dereceyi bulurken bunaltıcı hava etkisini gösterdi. Bu kapsamda yaz aylarında adını sıkça duyduğumuz Arapça kökenli Türkçe sözcük olan eyyam ı bahur yeniden gündeme geldi. Peki, "Eyyam-ı bahur ne demek? Eyyam-ı bahur sıcakları ne zaman başlıyor?"

Dikkat! Batman’a Eyyam-ı bahur geliyor
30-07-2023 09:20
30-07-2023 09:24
BATMAN
Google News

Türkiye'de önümüzdeki haftadan itibaren Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları etkisini gösterecek Afrika üzerinden giriş yapan sıcak hava dalgasıyla rekor sıcaklık değerlerinin kaydedildiği Türkiye’ye bu sefer de Arap Yarımadası’ndan yurda giriş yapan 'Eyyam-ı Bahur' diye bilinen sıcaklıklar etkili olacak.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Son yaz ayına girilecek bu günlerde sıcaklıklar daha da artacak. Yılın en sıcak günleri ise temmuz sonu Ağustos başı arasında yaşanıyor.

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ile birlikte son 125 bin yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Türkiye’de Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası serin bir nefes aldırdı. Ancak önümüzdeki günlerde yeni bir sıcak dönem başlayacak. 

2 AĞUSTOS'TA EYYAM-I BAHUR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2 Ağustos'tan itibaren Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgası, Türkiye'yi tekrar yüksek sıcaklıklarla tanıştıracak.

Balkanlardan gelen hava dalgasını geride bırakacak olan ve "Eyyam-ı bahur sıcakları" olarak adlandırılan bu hava dalgası, özellikle İstanbul gibi sahil şeridinde yer alan şehirlerde, sıcaktan ziyade yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava yaratacak. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete