EĞİTİM

DİKKAT! ÇOCUĞUNUZ KİLOLU MU?

Batman Medikal Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Alp, çocukta kilo problemi ile ilgili bilgi notu paylaştı.

DİKKAT! ÇOCUĞUNUZ KİLOLU MU?
15-04-2019 16:14
Google News

OBEZ ÇOCUKLARIN DOKTOR DESTEĞİNE İHTİYACI VAR

Uzm. Dr. Alp “Çocukların vücut yapısı çok önemlidir. Uzun boylu bir çocuğun olması gereken kilo veya kısa boylu bir çocuğun olması gereken kilo farklı olabilir. Çocuklarda genel geçer bir yöntem olarak beden kitle indeksi belirleyicidir. Beden kitle indeksi % 25’in üzerinde ise kilolu olarak kabul edilir. Eğer çocuğa baktığımızda kilolu olduğunu görüyorsak zaten yine kilolu olduğunu kabul edebiliriz eğer çocuğunuzun kilosunu boyunun karesine böldüğümüzde ortaya çıkan değer 30’un üzerinde ise çocuğunuz obez olabilir ve doktor desteğine ihtiyacı vardır” dedi.

ABUR CUBUR YERİNE SÜTLÜ VE MEYVELİ TATLILAR…

Ailelere tavsiyelerle bulunan Alp “Çocuğu düzenli olarak sofraya oturtmalısınız. Beraberce yemek yemeli, 3 ana 3 ara öğün beslenmeyi alışkanlık haline getirmesini sağlamalısınız. süt, yoğurt, meyve tüketmesini sağlamalısınız. Bol su içmelerini sağlamalısınız. Sütlü tatlı ve meyve tatlıları ile çocuğun tatlı ihtiyacını azaltmalısınız. Yağlı kızartmalı yiyecekleri haftada birden fazla vermemelisiniz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete