GÜNDEM

DİKKATLER ALZHEİMER’E ÇEKİLDİ!

Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle önemli bilgiler paylaştı.

DİKKATLER ALZHEİMER’E ÇEKİLDİ!
20-09-2016 20:19
Google News

30 YIL SONRA, EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU OLACAK

Alzheimer hastalığının, yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığı olduğu belirtilen açıklamada “Ülkemizin nüfus yaşlanma hızı dikkate alındığında genç nüfusun giderek yaşlanacağı ve 30–40 yıl sonra Alzheimer hastalığın en önemli sağlık sorunu olacağı düşünülmektedir” denildi.

UNUTKANLIK, İLK BELİRTİ

Alzheimer hastalığının belirtilerine ilişkin yapılan bilgilendirmede ise “Genellikle ilk belirtisi unutkanlıktır, öğrenme güçlüğü, konuşma bozukluğu, yolunu kaybetme, kişileri tanıyamama, karar verme güçlüğü, davranışsal bozukluklar, huzursuzluk, ilgisizlik, saldırganlık, uyku bozukluğu, hayal görme ve depresyon da belirtiler arasındadır” ifadeleri kullanıldı.

ALZHEİMER HASTALIĞININ KESİN TEDAVİSİ YOKTUR

Alzheimer’den korunmak için düzenli ve sağlıklı beslenilmesi gerektiği belirtilen açıklamada “Hastalığın kesin tedavisi yoktur. Yapılan tedaviyle, hastalık tamamen ortadan kaldırılamaz. Tedavide, erken tanı çok önemlidir. Yapılan tedaviyle, hastalığın ilerlemesi yavaşlatılır ve hastalığın belirtileri azaltılır. Amaç, hastanın yaşam kalitesini arttırmaktır. Alzheimer hastalığından korunmak için egzersiz yapmak, düzenli ve dengeli beslenmek, alkol ve sigara kullanımından uzak durmak, zihni aktif tutmak ve sosyalleşmek önemlidir. Alzheimer hastalığının engellenmesi mümkün değildir ancak yavaşlatmak da elimizdedir. Özellikle beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, Akdeniz tipi beslenme, balık tüketimi, sebze ve meyve tüketimiyle bu hastalığın başlaması ve ilerlemesi yavaşlatılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete