SİYASET

DİKKATLER, İMRALI’YA ÇEKİLDİ

HDP ve DBP il teşkilatları ile Özgür Kadın Kongresi (KJA) Batman Temsilciliği, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit gerekçesiyle ortak basın açıklaması düzenledi.

DİKKATLER, İMRALI’YA ÇEKİLDİ
24-04-2016 21:21
Google News

Koçerler Bulvarı'nda düzenlenen açıklamaya Eski Muş Eski Milletvekili ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ile HDP ve DBP İl Eşbaşkanları katıldı. Eski Milletvekili Demir Çelik, Abdullah Öcalan’ın avukatları ve yakınları ile görüştürülmediğini belirterek “İmralı’da tutuklu bulunan Öcalan ağır tecrit koşullarındadır, biz de tecridi kınamak amacıyla buradayız. Kendisinden herhangi bir haber alınamıyor. Ne aileler nede avukatlarıyla görüştürülemiyor” dedi.

MÜZAKERELERE BAŞLANARAK ÇATIŞMALAR DURDURULABİLİR

Basın açıklamasını okuyan HDP Batman İl Yöneticisi Şerif Yağız ise “Öcalan 2011 yılından beri avukatlarıyla görüntülemiyor Tecrit çare değil. Bu tecridin bitirilmesi ve görüşmelerin yeniden başlaması için yeniden bir yol bulunabilinir. Öcalan’la müzakerelere başlanarak bu çatışmalar durdurulabilir” dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete