GÜNDEM

DİKKATLER SİGARADAN KAYNAKLI ÖLÜMLERE ÇEKİLDİ

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, yurdun dört bir yanında kurulan KETEM’ler sayesinde yüzlerce kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

DİKKATLER SİGARADAN KAYNAKLI ÖLÜMLERE ÇEKİLDİ
08-02-2016 16:51
Google News

Ülkemizde her yıl 35 bin kişinin sigara yüzünden öldüğünün söyleyen Dr. Acar “Dünyaca kabul edilmiş sigarayı bırakma günlerinde tiryakiler içmemeyi başarabilirlerse yılda 5000 kişinin sigarayı bırakacağı tahmin edilmektedir. Kanser dünyada olduğu gibi ülkemizde öldürücülüğü yanında bıraktığı sakatlıklar ve ortaya çıkardığı ekonomik kayıplar nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunudur. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında Kalp ve Damar Hastalıklarından sonra 2. sırada yer almaktadır” dedi.

KETEM’DE SİGARAYI BIRAKABİLİRSİNİZ

Dünyada 700 milyon çocuğun sigara dumanıyla kirlenmiş hava soluduğunu açıklayan Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar “Yetişkinler, çocuklarla birlikte bulundukları ortamları sigaradan arındırma konusunda daha duyarlı olmalıdır. Bakanlık tarafından yurdun dört bir yanına açılan KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi)’de yüz binlerce vatandaşımız sigarayı bırakmış, hem psikolojik destek hem de sigara bırakmada etkili olan bakanlık onaylı ilaç tedavisi uygulanmaktadır” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete