GÜNDEM

DİKKATLER, SOSYAL GÜVENLİK SORUNLARINI ÇEKİLDİ

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Batman Şubesi, Mayıs ayının 2. haftası kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’na ilişkin yayımladığı mesajda, vatandaşların ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdi.

DİKKATLER, SOSYAL GÜVENLİK SORUNLARINI ÇEKİLDİ
16-05-2016 22:26
Google News

Savaşın, göçün olduğu barışın ve huzurun olmadığı yerde ne güvenlikten ne de sağlıklı bir gelecekten bahsedilebileceği belirtilen açıklamada “13 Mayıs 2014’te Soma’da 301, 28 Ekim 2014’te Ermenek’te 18 emekçi, maden facialarında yaşamını yitirdi. Sorumlular ise halen gerekli cezayı almadı. Patronların kârını değil insan hayatını önemseyen iş sağlığı ve güvenliğini esas alan ve bu konuda caydırıcı ve katı ceza işlemlerin uygulandığı sosyal güvenlik politikalarının hayata geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SGK ÇALIŞANLARINA HAKSIZLIK YAPILIYOR

SGK çalışanları için de taleplerini açıklayan BES Batman Şubesi “Yılda 2 defa almış oldukları ikramiyeler, 66 KHK ile haksız bir şekilde ellerinden alındı. Bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor. İş yükü kat kat artmasına rağmen ücretlerde hiçbir artış yapılmadığı gibi var olan fazla mesai ve ek ücretler kaldırılmıştır. Çalışanların maaşlarının artırılarak fazla mesai ve ek ödemelerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor” açıklamasını yaptı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete