GÜNDEM

DİLEKÇİ “HASANKEYFLİLER, HAK SAHİPLİĞİNDE MAĞDUR EDİLDİ”

Hasankeyf Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Dilekçi, yeni Hasankeyf yerleşkesindeki ev ve arsalar için yürütülen hak sahipliği çalışmalarında halkın mağdur edildiğini savundu.

DİLEKÇİ “HASANKEYFLİLER, HAK SAHİPLİĞİNDE MAĞDUR EDİLDİ”
06-01-2017 22:34
Google News

İLÇEDE TAŞINMAZI OLAN AİLELER, HAK SAHİBİ OLAMADI

Hasankeyf’te taşınmazı olan ailelere, hak sahipliği listesinde yer verilmediğini ileri süren Dilekçi “60 yıldır Ilısu Barajı nedeniyle Hasankeyfliler mağdur edildi. TOKİ aracılığıyla yapılacak olan yeni yerleşim yerindeki taşınmazlar için Bakanlar Kurulu bir karar çıkardı.

Kurulan komisyon, başvuruları değerlendirdi ama hak sahipliği konusunda Hasankeyfliler yine mağdur edildi. 36 yıldır sit alanı ilan edilen Hasankeyf’te halk, 50 m2lik olan evlerin içinde yaşamak zorunda kaldı.

Aileler, işsizliğin etkisiyle ilçeden göç etti. Geri dönme umudu ile ev, arazi ve bahçesini satmayan aileler, buna rağmen hak sahipliği listesinde yer almadı. Hala Hasankeyf’te yaşayan, 30 veya 50 yaşlarda olup da aile vasfı taşımayan veya 01.04.2013’ten sonra ilçemize geri dönüş yapan vatandaşlar da hak sahibi yapılmadı” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete