GÜNDEM

DİREKÇİ “BATMAN’I ENERJİ KENTİ YAPACAĞIZ”

İsviçreli işadamı Lienhard Johannes ve Avusturyalı işadamı Celal Sahbaz, AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Ekrem Direkçi’nin davetlisi olarak Batman’a geldi.

DİREKÇİ “BATMAN’I ENERJİ KENTİ YAPACAĞIZ”
02-03-2015 22:55
Google News

Çardak Restoranda düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Aday Adayı Direkçi, Batman’ı enerji kenti yapmaya yönelik projelerinin olduğunu söyledi. Direkçi “2 yıldır bu projeye emek veriyorduk. Bu proje Batman’ı enerji merkezi yapacak. 2500 megabayt elektrik üretecek güneş enerjisi projesidir. Bu projenin yanında bir de panel fabrikası vardır. İkinci bir fikir ise üniversitede bölüm açılması ve Ar Ge laboratuarının kurulmasıdır” dedi.

8 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI

Proje ile 8 bin kişiye imkânı sunacaklarını ifade eden Direkçi “bu proje 8 bin kişiyi istihdam edecek. Siirt ve Mardin’i de kapsayan ama merkezi Batman olan bir projedir. İşsizlik sorununun çözümüne büyük katkı sunacağız. Tarım Kooperatifliğiyle ortaklık sözleşmesi yapıldı. Enerji Bakanıyla görüşmeler devam ediyor. Genel seçimlerden önce temel atmayı hedefliyoruz. Projenin maliyeti 4 buçuk milyar dolardır. Romanya’da, Ürdün’de, Dubai’de örnekleri vardır. Ilısu Barajından 2 kat daha çok enerji verecek bir projedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete