GÜNDEM

DİREKSİYON SINAVLARINA DÜZENLEME

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine kısıtlamalarda istisna kapsamına alınacak kişilerle ilgili ek genelge gönderdi. Genelgeye göre kısıtlamalardan muaf olacak yerler ve kişilerin listesi genişletildi.

DİREKSİYON SINAVLARINA DÜZENLEME
17-01-2021 18:55
Google News

 

İSTİSNA KAPSAMINA ALINANLAR:
Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler sokağa çıkma kısıtlamalarında istisna kapsamına alındı.
DİREKSİYON SINAVLARI BAŞLIYOR
4 Ocak itibari ile yüz yüze eğitim yeniden başlamıştı. Ancak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile direksiyon sınavları yapılamadı. Bu da sürücü kursları ve direksiyon sınavını bekleyen kursiyerleri mağdur etmişti. Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Dilan Mert Sürücü Kursları Kurucu Gafur Bağra, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (Tüsekon) girişimleri ile 15 Ocak 2021 tarihli İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile sürücü kurslarında direksiyon sınavlarının yapılacağını bildirdi. Bağra “Yüz yüze eğitim ve direksiyon sınavlarının yapılmasında emeği geçen TÜSEKON Genel Başkanı Sayın İsmail Yılmaz, Sürücü Eğitimi ve Trafik Dairesi Başkanı Sayın Abdullah Süslü ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ederiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete