GÜNDEM

DİRENEN FİLİSTİN SERGİSİ, MARDİN’DE

Medya-İş, Mardin'de AA’nın fotoğraflarından oluşan Direnen Filistin konulu sergi açtı.

DİRENEN FİLİSTİN SERGİSİ, MARDİN’DE
03-08-2021 09:31
MARDİN
Google News

Sergiye Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç, HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Medya- İş Genel Sekreteri Sinan Özer katıldı.

93 FOTOĞRAF YER ALIYOR

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda açılan sergide, 93 fotoğraf yer alıyor. Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve vatandaşlarının, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Filistinlilerin yanında olacağını, Filistinlilerin asla yalnız bırakılmayacağını söyledi.

“İSRAİL’İN ZULMÜNÜ TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İSTEDİK”

Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, amaçlarının Ramazan Ayı ve sonrasında İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmünü herkese duyurmak olduğunu belirtirken “İsrail ne yaparsa yapsın, 'Burada varız, bu topraklardan asla kopmayacağız. diyorlar. Maalesef uluslararası yayıncılar, gazeteciler, en ufak bir yerde hayvana zulüm ediliyor diye ortalığı ayağa kaldıranlar, Filistin'de yaşanan zulmü gündeme getirmiyorlar. Yine orada Türk medyası, gazeteciler, AA çalışanları görev yaptı. Yaralandılar, ölüm tehlikesi attılar ama yılmadan görevlerini yaptılar. Orada bu zulmü gözler önüne sermeye çalıştılar” dedi.

SERGİNİN İLLERİ GEZMESİ ANLAMLI

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik de, Filistinlilerin gösterdiği direnişin büyük bir anlam taşıdığını dile getirerek, bu direnişin fotoğraflarının yer aldığı serginin kentte açılmasına katkı sundukları için mutlu olduklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete