GÜNDEM

“DİŞ FAKÜLTESİ, KAĞIT ÜZERİNDE KALMASIN”

Batman Kamuoyu, yeni Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in girişimleri ile YÖK tarafından onaylanarak Resmi Gazetede kararı yayınlanan Batman Diş Fakültesi’nin ne zaman hayata geçeceğini soruyor.

 “DİŞ FAKÜLTESİ, KAĞIT ÜZERİNDE KALMASIN”
10-10-2021 14:12
10-10-2021 14:16
BATMAN
Google News

ALINAN KARAR, NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Batmanlılar, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir’e çağrıda bulunarak Diş Fakültesinin en kısa sürede açılmasını istiyor. Kamuoyu, önceki yıl Cumhurbaşkanlığı onayı ile Resmi Gazetede kararı alınan ancak bu yıl bina ve akademik kadro olmadığı gerekçesiyle öğrenci alımı yapılmayan Diş Fakültesi’ni merakla bekliyor.

ALTERNATİF BİNALAR VAR

Batman’da, Eski Devlet Hastanesi Binalarının, Diş Fakültesi olarak kullanılabileceği yönünde kulisler yapılıyor. Diş Fakültesi’nin açılmasıyla birlikte Batman’ın öğrenci sayısının artacağı, kentte ekonomik ve sosyal gelişme sağlanacağı yönünde beklenti içinde olan Batmanlılar, çalışmaların hızlandırılmasını istiyor. Diş Fakültesi kararının kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini belirten Batman Kamuoyu “Diş Fakültesi kararının, kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Hem üniversite yöneticileri hem sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu, fakülte altyapısının oluşturulması için el birliği yapmalı. Duş Fakültesi kararı, üniversite ve Batman için önemli bir adımdı. Bu fakülte hayata geçerse öğrenci sayımız artacak, Batman’ın kalitesi yükselecek, ekonomik ve sosyal gelişme için önemli bir adım daha atılmış olacaktır” ifadeleriyle tek ses oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete