GÜNDEM

DİTAM, DEMOKRASİ PLATFORMU İÇİN BATMAN’DAYDI

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Aracı (DİHAA) Programı tarafından desteklenen "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu" adlı proje, Batman’da tanıtıldı.

DİTAM, DEMOKRASİ PLATFORMU İÇİN BATMAN’DAYDI
24-07-2016 20:31
Google News

FARKLI ÇALIŞMA ALANINA SAHİP STK’LAR BULUŞTU

Grand Hasankeyf Otel’de gerçekleştirilen Batman Bölgesi Tanıtım Toplantısına DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Proje Koordinasyon Ekibi ve Batman, Siirt, Şırnak ve çevre illerden farklı görüş ve çalışma alanına sahip sivil toplum kuruluşları ile basın temsilcileri katıldı.

KATILIMCILAR “SİVİL TOPLUM”U TARTIŞTI

1 Şubat 2016’da hayata geçirilen "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu" adlı projenin tanıtım toplantısına katılan konuşmacılar, “sivil toplum” konusu üzerinde tartışma ortamı oluşturdu. Toplantıda söz hakkı alan konuşmacılar, sivil toplum örgütleri arasında bağ kurmak ve çoğulcu demokrasi platformu oluşturmak için izlenmesi gereken yol ve yöntemleri tartıştı.

FARKLI GÖRÜŞE SAHİP STK’LAR KATILDI

Batman’da Baro, Çevre Gönüllüleri Derneği, Mazlum Der, Özgür Eğitim Sen, Türkiye Gençlik Konseyi, KAMER ve eğitimciler ve engelli derneklerinin yanı sıra Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’dan KESK, SES, Eğitim Sen temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sivil toplum örgütlerinin sorunları, Kürt sorunu ve demokrasi konuları konuşuldu.

“SİVİL TOPLUM’U AYRIŞTIRAN ŞEY: İDEOLOJİ”

Toplantıda söz hakkı alan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, sivil toplum örgütlerinin ideoloji farklılığından dolayı bir araya gelemediklerini savunurken, toplumsal sorunlarda uzlaşma ve birlikteliği sağlayabilecek adımların atılması gerektiğini söyledi.

“SİVİL TOPLUM, YETERİNCE SİVİL Mİ?”

Batman’ın tanınmış siyaset ve eğitim emekçilerinden Şafi Ekinci ise “sivil toplum” kavramının detaylıca tartışılarak Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yeterince özgür davranıp davranamadıklarının incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

TOPLANTI, DİYARBAKIR VE HAKKÂRİ’DE DE YAPILACAK

Görüş alışverişlerinin yapıldığı "Eşitlikçi ve Çoğulcu Demokrasi Platformu projesinin Tanırım Toplantısı, önümüzdeki günlerde Diyarbakır ve Hakkâri’de de gerçekleştirilecek. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete