EĞİTİM

DİYALİZ HASTASI HAYATA DÖNDÜ

Diyalize düzenli girmediği için fenalaşan 70 yaşındaki diyaliz hastası, Batman Bölge Devlet Hastanesi yoğun bakımında gördüğü tedavi ile hayata döndü.

DİYALİZ HASTASI HAYATA DÖNDÜ
20-02-2020 19:02
Google News

 

AKILCIL, HIZLI, SIK HEMODİYALİZ UYGULADIK
Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç, “Hipertansiyona bağlı kronik böbrek yetmezliği olan 70 yaşındaki Salih Dal, haftada 3 kez hemodiyalize girmesi gerekirken buna uymadığından dolayı son girmiş olduğu diyaliz senasında hipertansiyon ve solonum sıkıntısı yaşadı ve çok hızlı bir şekilde genel yoğun bakım servisine alındı. Oksijen ve karbondioksit değerleri normal sınırların dışına çıkınca solunum cihazına bağlandı. Yoğun infiltrasyon nedeniyle, akciğer filminde neredeyse havalandırmayı yapacak parankim kalmamıştı. Mortalite oranları yüksek, akut solunum yetmezliği, zatürree, akciğerde su toplanması hastalıklarından tecrübelerimize dayanarak ön planda akciğer ödemi olabileceği düşünüldü. Akılcıl, hızlı, sık sık hemodiyaliz kararı alındı. Hastanın kliniği, laboratuarı, görüntülemeleri günlük takip edildi. 3.günde solunum cihazından ayrıldı. 4.günde Nefroloji servisine alındı. 10 gün içinde şifa ile taburcu edildi” dedi.
HER ŞEYE RAĞMEN YAŞAMAK GÜZEL
Ölümden döndüğüne çok sevinen Salih Dal “Sağlığımızın kıymetini bilelim. Her ne kadar yaşamım diyaliz makinesine bağlı olsa da her şeye rağmen yaşamak güzel” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete