GÜNDEM

Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Diyarbakır'ın ulaşım ağının güçlendirilmesi ülkemiz için çok önemli. 2002 yılından bu yana bakanlık olarak Diyarbakır'ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdik." dedi.

Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açıldı
06-03-2024 10:32
06-03-2024 10:33
BATMAN
Google News

Bakan Uraloğlu, ​​​​​​​Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, tarih, kültür ve medeniyetler beşiği, Anadolu'nun kadim şehri Diyarbakır'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, "2002 yılından bu yana bakanlık olarak Diyarbakır'ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 2 kilometreden 285 kilometreye çıkardık. Diyarbakır-Mardin yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa yolu, Diyarbakır-Silvan yolu, kuzeybatı ve güneybatı çevre yolları, havaalanı bağlantı yolu, Diyarbakır-Ergani yolu köprü ve köprülü kavşakları, Diyarbakır şehir geçişindeki köprülü kavşaklar gibi önemli kara yolu projelerini bitirdik. 9 bin 852 metre uzunluğunda 97 köprü inşa ettik. Malabadi, Eğil, Eğil Sancak, Dicle Ongözlü, Çüngüş, Dörtulular ve Dilaver gibi tarihi köprülerin restorasyonunu da gerçekleştirdik. Şu anda da toplam proje tutarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı kara yolu projesine devam ediyoruz. Bunlardan en önemlilerinden biri de açılışı için bir araya geldiğimiz Diyarbakır-Bismil-Batman yolumuzdur. Diyarbakır'ı Batman'a bağlayan 66 kilometre uzunluğundaki Bismil-Batman güzergahı Bismil Ovası'ndan geçmektedir. Günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı yolumuzda özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde taşıt trafiği önemli ölçüde artmaktadır" dedi.

Diyarbakır'ın hava yolu ve demir yolu gibi diğer ulaşım modlarında da gelişmesi için çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, Diyarbakır-Kurtalan arası 100, Diyarbakır-Batman arası 40, Malatya-Diyarbakır 30 ve Yolçatı-Diyarbakır hattı Gezin-Sallar arası 22 kilometre olmak üzere Diyarbakır'ın tüm demir yolu ağını yenilediklerine işaret etti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete