TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da defile düzenlendi

Diyarbakır'da "Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi" kapsamında eğitim alan moda tasarım öğrencilerinin hazırladığı kıyafetler, düzenlenen defilede sergilendi.

Diyarbakır'da defile düzenlendi
31-01-2024 02:30
30-01-2024 18:06
Google News

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) işbirliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında kadınlara yönelik Moda Tasarım kursu açıldı.

Yaklaşık 4 ay süren temel kalıp, çizim ve bilgisayarlı moda tasarım eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerler, 1,5 aydır atölyede tasarımlarını hazırladı.

Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde kursiyerlerin hazırladığı tasarımların sergilenmesi için düzenlenen programda konuşan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Sabancı Vakfı ile yaptıkları çalışmanın eğitim ve istihdamda olmayan kadınları hedeflediğini belirtti.

Proje kapsamında en fazla talep gören meslekleri hedeflediklerini bildiren Vinton, odaklandıkları meslekler arasında moda dizayn, aşçı yardımcılığı ve çağrı merkezi operatörlüğünün yer aldığını kaydetti.

Depremin ardından işletmelere yeniden ayağa kalkabilmeleri içi hibe verdiklerini anlatan Vinton, "Depremin birinci yıl dönümüne kısa bir süre kaldı, bu vesileyle tekrar 'geçmiş olsun' demek istiyorum. Çünkü bu yıl dönümü trajik birtakım hatıraları beraberinde getirecek." dedi.

Diyarbakır'daki çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Vinton, burada bir değişim yaratmak için yerel paydaşlarla birlikte çalışmayı sonuna kadar desteklediklerini söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete