GÜNDEM

DİYARBAKIR’DA DEV SERGİ

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin, Pilevneli Galeri’nin sunumu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Diyarbakır Keçi Burcu’nda açtığı Hafıza Odası’nda yeni eserlerini görücüye çıkardı.

DİYARBAKIR’DA DEV SERGİ
17-10-2021 14:07
17-10-2021 14:11
BATMAN
Google News

DEV SERGİYE DEV ZİYARETÇİ TOPLULUĞU…

16 Aralık’a kadar Diyarbakır Keçi Burcu’nda ziyaret edilebilecek olan dev serginin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fox TV Çalar Saat Programı Sunucusu İsmail Küçükkaya ile Doğu ve Gündeydoğu’dan sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BU COĞRAFYA BENİM AİLEM

Batmanlı Hemşerimiz Sanatçı Ahmet Güneştekin, bazı eserlerinin ilk defa yer aldığı sergiye ilişkin konuşmasında “Çocukluğumdan beri resim yapmayı çok severim. Çocukken bir şey yaptığım zaman önce ailemin görmesini isterdim. Rahmetli babam çok destek verirdi resim yapmama. Ailem beğenince dünyalar benim olurdu; ondan sonra başkalarına gösterirdim. Şu anki durumum tam da çocukluğumdaki gibi. Ben burada aileme göstermeye geldim. Bu coğrafya benim ailem, benim mahallem. Onun için çok önemsiyorum” dedi.

SERGİNİN GALA GECESİNDE XERO ABBAS SAHNE ALDI

Keçiburnu’nda açılan sergi nedeniyle gala gecesi düzenlendi. Sanatçı Xero Abbas’ın sahne aldığı gecede davetliler, söylenen parçalara eşlik etti.

HAFIZA ODASI, GEÇMİŞ ACILARLA YÜZLEŞTİRİYOR

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Geçmiş acılarla yüzleşmek için hatırlamak gerekiyor. Hafıza Odası, bu amaca hizmet ediyor. Güneştekin acıya seslerle renk vermiş. Dünyaca önemli, biricik bir çalışma” dedi.

“BARIŞI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Sergiyi ilgiyle gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Diyarbakır’ı İstanbul’da daha güçlü anlatacağız. Güçlü bir kültür köprüsü kuracağız. Huzuru, barışı, aynı olmayı ve barışı birlikte inşa edeceğiz. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Türkiye hepimizin güvenli evidir. Türkü, Kürdü, Ermenisi, hepsi birdir. Kimse diğerine göre üstün değildir”

Batman Gazeteleri, Batman Haberleri, Batman Haber, Batman Sonsöz Gazetesi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete