TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, saldırılar protesto edildi.

Diyarbakır'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
13-04-2024 14:15
13-04-2024 14:16
Google News

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde toplanan grup, saldırılarda yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu ile tüm Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı, İsrail karşıtı slogan attı, sık sık tekbir getirdi.

Grup adından açıklama yapan Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

Elçi, şöyle konuştu:

"İsrail Gazzeli sivilleri katliama tabi tutarak, kadın, çocuk, demeden 30 binden fazla kardeşimizi şehit etmiş, Gazze şehrini yakıp, yıkmış cami, okul, hastane gibi tüm insani ve dini kurumları yerle yeksan ederek savaş suçu işlemiş ve işlemeye devam etmektedir. Mübarek ramazan ayında bile katliama ara vermediler. Bayramın birinci gününde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 4 torunu da hunharca şehit edilmiştir."

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete