GÜNDEM

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde SAK timi görev başında

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan SAK timi, yazın su altı arama kurtarma eğitimlerine devam ediyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde SAK timi görev başında
19-03-2024 12:09
Google News

Diğer bölgelerdeki illerle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır'da, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yaz aylarında suda meydana gelen boğulma vakalarının artışına karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

2018 yılından bu yana görev yapan SAK timi, Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman, Bingöl, Adıyaman, Malatya, Tunceli ve Elazığ illerini kapsayan 10 ilde görev yapıyor. Bu ekipler, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin imdadına yetişmek için sürekli eğitimlerini sürdürüyor. Su altında 40 metreye kadar arama kurtarma yapabilen SAK timleri, aynı zamanda su altı ve su üstündeki suç delillerini bulmak için de çalışıyor.

Dicle Baraj Gölü'nde derinliklerde dalış eğitimi alan SAK timi, zorlu arazi ve hava koşullarına karşı da hazırlıklı olmak adına her türlü senaryoya karşı eğitim alıyor.

SAK Tim Komutanı Astsubay Üstçavuş Cafer Gidergelmez, ekiplerinin 24 saat boyunca göreve hazır olduğunu belirtirken, bugüne kadar yüzlerce olaya müdahale ettiklerini ve çok sayıda vatandaşı kurtardıklarını ifade etti.

SAK timinin özverili çalışmaları, bölgedeki vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor ve can kurtarma faaliyetlerinde önemli bir role sahip olmaya devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete