TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır ve Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

 Diyarbakır ve Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Diyarbakır ve Şırnak'ta İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi
06-01-2024 04:31
05-01-2024 18:32
Google News

Diyarbakır'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Filistinlilere destek amacıyla merkez Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Camisi ve Külliyesi'nde "Filistin İçin Sözümüz Var" temalı program düzenlendi.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, Filistin için dua edilmesi ve onlara destek sunulması ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurt, "Gazzeli kardeşlerimizin zaferi gerçekleşecek ve Filistin, 'özgür Filistin' olarak dünyaya mührünü vuracak inşallah. Buna dair ümidinizi ve heyecanınızı yitirmeyin." dedi.

İl Müftüsü Celal Büyük ise Gazze'de bir dram yaşandığını, masum insanların katledildiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın Gazze'yi gündemde tutmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediğini dile getiren Büyük, şunları kaydetti:

"Burada katledilenler insandır ve insan hayatı dokunulmazdır. Katledilenler Filistin'deki Müslümanlar olmasa başka dinin mensupları da olsa biz Müslümanlar olarak yine bu tepkimizi gösterecektik. İnsanların, çocukların, annelerin orada vahşice katlediliyor olması bu meseleyi bütün Müslümanların, insanların meselesi haline getirdi" dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete