EĞİTİM

“DİYETİN İLK ADIMI, ALIŞVERİŞ”

Özel Batman Zilan Hastanesi’nde görevli Uzman Diyetisyen Gözde Demirel, kilo problemi olanlara önemli uyarılarda bulundu.

“DİYETİN İLK ADIMI, ALIŞVERİŞ”
17-04-2019 16:51
Google News

Demirel “Sağlıklı beslenme hayatımızın her alanında sağlıklı besinler bulundurmayı gerektirir. Bu yüzden diyete başlarken ilk adım market alışverişinden geçiyor. Alışverişin eğlenceli kısmına aldanıp alışveriş sepetlerinizi sağlıksız ürünlerle doldurmamalısınız.  Önceliğiniz alışveriş listesi hazırlamak olsun. Bir listeyle alışveriş yaparsanız hem almanız gerekenler dışına çıkmazsınız bu da abur cubura olan yöneliminizi minimuma indirir hem de harcamanız gerekenden daha fazla para harcamamış olursunuz” dedi.

ALIŞVERİŞE KESİNLİKLE AÇ KARNINA GİTMEYİN


Diyetisyen Demirel “Tok gittiğiniz zaman listeye uyup diyetinizin bozulmasına sebep olacak ürünleri almamış olursunuz ama aç gittiğiniz zaman canınız gözünüze çarpan her şeyi çekecektir. Besinlerin içindekiler kısmını okumaya özen gösterin. Yağ oranı ve tuz oranı azaltılmış besinleri tercih edin. Bol kalorili besinlerden uzak durun. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, tam tahıllı ekmek, pirinç yerine bulgur, tam yağlı süt veya yoğurt yerine yarım yağlı süt veya yoğurt, sakatatlar, sucuk, salam yerine yağsız kıyma, tavuk tercih edebilirsiniz. Cips, çikolata, pasta, şekerli içecekler yerine sebze, meyve, kurubaklagillere sepetinizde yer verin” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete