EĞİTİM

Diyetisyen Ozan Özcan’dan; Formda kalmak içi 8 altın kural

Özel Medikal Park Hastanesi’nde görevli Dyt. Ahmet Ozan Özcan, kilo vermek isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Ozan Özcan’dan; Formda kalmak içi 8 altın kural
24-06-2019 19:56
Google News

Diyetisyen Özcan “Kış boyunca önemsenmeyen ve kalın kıyafetlerin altından fark edilmeyen fazla kilolar, yaz yaklaştığında, özellikle tatil planları yapıldığında en büyük kâbusa dönüşür.
Kısa sürede kilo vermek ya da formda kalmak için çare çeşitli diyetler ve spor merkezlerinde aranır. Aslında tüm yıl boyu sağlıklı beslenip, sağlıklı yaşamı hayatınızın bir parçası haline getirmemiz ve arada bir kendinizi ödüllendirmeniz formumuza hiç zarar vermeyecektir.
AKŞAM 19.00’DAN SONRA BİR ŞEY YEMEYİN
Formda kalmak için yapılması gereken 8 altın kuralı paylaşan Diyetisyen Özcan “Psikolojinizi buna hazırlayın. Az az ve sık sık yemeği alışkanlık haline getirin. Tüm çeşitlerden tatmak yerine en sevdiğiniz 3 çeşitten tabağınızı tam doldurmayacak şekilde alabilirsiniz. Kahvaltının en önemli öğün olduğunu unutmayın. Mutlaka evden az da olsa bir şeyler atıştırarak çıkın. Akşamları televizyon ya da bilgisayar karşısında otururken abur cubur atıştırmaktan vazgeçin. Mümkün olduğunca akşamları 7’den sonra bir şey tüketmeyin. Eğer akşam yemeğinden bir iki saat sonra kendinize engel olamayacak kadar acıktıysanız bir elma yiyebilirsiniz. Tatlıyı çok seviyor ve hayatınızdan çıkaramıyorsanız, her gün yemek yerine haftada bir gün yemeği tercih edebilirsiniz. Bol bol su için. Yanınızda pet şişe taşımayı alışkanlık haline getirin. Salatayı öğünlerinize ilave edin. Salatalarınızı sossuz tüketin. Hareketi mutlaka hayatınıza katın. İş çıkışları mümkün olduğunca yürüyün. Toplu taşımadan birkaç durak erken inerek bile bunu yapabilirsiniz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete