EĞİTİM

DİYETİSYEN TARHAN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR!

Özel Batman Yaşam Hastanesi Diyetisyeni Dilan Tarhan, Ramazan Ay’ında beslenme alışkanlıklarının değişmesine bağlı olarak kilo alımı, hazımsızlık, yüksek tansiyon ve kalp krizi gibi önemli hastalıklarla karşılaşılabileceğini söyledi.

DİYETİSYEN TARHAN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR!
20-06-2016 21:24
Google News

Ramazan Ay’ında sahurun en önemli öğün olduğunu belirten Diyetisyen Tarhan “Nasıl ki kahvaltı, günün en önemli öğünüyse Ramazan’da da sahur, en önemli öğündür. Sahurda az tuzlu peynir, haşlanmış yumurta, süt, domates, salatalık, ceviz-fındık, çiğ sebze-meyve ve tam buğday ekmeğinden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalıdır. Mideyi birden fazla yemekle doldurmak ani mide gerginliği ve tansiyon yükselmelerine yol açabilir” dedi.

“İFTARDA YEMEKTEN ÖNCE SU İÇİLMELİ”

İftarda yemekten önce 1–2 bardak su içilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Tarhan “İftarda salam, sosis, sucuk, pastırma ve kavurma gibi işlenmiş etler yerine, az miktarda kuru hurma, tuzsuz zeytin ve peynir tercih edilebilir. Hazmı kolaylaştırarak mide gerginliğini engellemek için düşük kalorili ev yapımı çorba tüketilebilir. 15–20 dakika beklendikten sonra doyumu sağlamak için yağsız kırmızı et, derisiz tavuk, hindi, balık, kuru baklagil, zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatayla ana yemeğe devam edebilirsiniz. Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan Ay’ında vücut, normalden daha fazla su ve mineral kaybına uğrar. Bu yüzden iftardan sahura kadar bol su tüketilmelidir” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete